Kuře na paprice
Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 969 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 43,07 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 13,52 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2016 17:47
hrozně moc my toto jídlo chutná
16. 3. 2016 09:13
A jestli místo kuřete použijete vykostěné králičí hřbety tak je úplně jedno jestli smetana nebo zakyska, jestli noky nebo knedlík, vše je výborné
26. 2. 2016 15:03
Dajda: jaké "pravé Maďarské" jídlo?? když už, tak je to recept z rakouska-uherska a dělalo se to ještě třošičku jinak..
30. 9. 2015 20:40
tome, v receptu je dát do trochu šťávy z hrnce a smetanu (+ lžičku mouky), takže to určitě nebude horké
30. 9. 2015 20:30
hlavně lidi nedávejte mouku do horké vody, nebo šťávy, to je jedno. a zalévejte alespoň z části vývarem, nebo přidejte kostku.
26. 9. 2015 08:03
ivetkalone:naprostý souhlas
13. 9. 2015 13:55
hosta:
13. 9. 2015 12:24
kosta: humus je jiné ale opravdu jiné jídlo
13. 9. 2015 12:12
Hlavne tam nedavejte zakysanou smetanu, s tou to musi byt peknej humus.nazdar
26. 6. 2015 21:49
Kuře na paprice - klasika kterou si každý vaří dle zvyklostí, já omáčku dělám se smetanou na vaření, někdy se šlehačkou jindy jen s plnotučným mlékem podle toho, co mám doma. Se zakysankou jsem tuto ňamku ještě nevařila, ale co není, může být. Myslím, že navzájem se tady napadat kvůli receptu je dětinské...
25. 6. 2015 12:10
Tak nevydržím a také zareaguji. Každému chutná něco jiného, ale já do této omáčky dávám sladkou smetanu. Netvrdím, že se zakysanou smetanou to není dobré, nebo lepší, ale už to pro mě není to typické kuře na paprice. A druhá věc ... do omáček dávám maso nejlépe s kostmi, poté oberu maso ještě před podáváním. Kosti dodávají každému jídlu (vývaru) chuť. To platilo a bude platit vždy. Ale jsou to jen mé názory a jen mé chuťe.
A nebuďte tu na sebe hnusní .. možnost komentářů je tu proto, abychom se navzájem obohatili o zkušenosti, tipy a nápady a doladili své kuchařské umění. Nabídněte svůj názor, ale nehaňte ty ostatní, každý má právo se podělit o svůj způsob přípravy. Přeji hezký den
A nebuďte tu na sebe hnusní .. možnost komentářů je tu proto, abychom se navzájem obohatili o zkušenosti, tipy a nápady a doladili své kuchařské umění. Nabídněte svůj názor, ale nehaňte ty ostatní, každý má právo se podělit o svůj způsob přípravy. Přeji hezký den
15. 3. 2015 20:39
casino: Přísahám, že nic překopávat nebudu, na holej pupek A taky přísahám, že nebudu dávat žádné recepty Ale občas, i když kolikrát zavírám prsty do svěráku abych nereagovala, reagovat budu s tím nic nenadělám, ach jo, taková jsem já, matinko... (mmzl Nitouche)
15. 3. 2015 20:27
Navir:
"Prostě to má chuť zvířete na smetaně"
Ale nehodláte podobným tvůrčím způsobem překopávat i jinou zavedenou klasiku, že neééé...
Jsem z vás jelen
Umořil jsem daňka a chci ho dělat na smetaně a fffčíl nevím, co napsat do menu...
"Prostě to má chuť zvířete na smetaně"
Ale nehodláte podobným tvůrčím způsobem překopávat i jinou zavedenou klasiku, že neééé...
Jsem z vás jelen
Umořil jsem daňka a chci ho dělat na smetaně a fffčíl nevím, co napsat do menu...
15. 3. 2015 17:34
jarda Kadic: taky možnost, ale nemá to chuť svíčkové Prostě to má chuť zvířete na smetaně. Tím, že se tam přidá zelenina se vlastně současně udělá vývar a nemusí se použít masox (ale samo může, kdo chce)
15. 3. 2015 17:01
Navir: Anebo : “Kuřecí svíčková“....... (v případě,že bys to rozfofrovala tyčákem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 6 minutami
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 14 minutami
Kefírový koláč
jubull uvařil před 1 hodinou
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 10 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejlepších jídel s bylinkami: Zkuste skvělé placky, pomazánku nebo bylinkový chlebíček
Vítězem MasterChef Česko 2022 je Martin! Připomeňte si s námi jeho cestu soutěží i jeho nezapomenutelné hlášky
20 receptů z kuřecího masa: Inspirujte se tím nejlepším z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty
Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m40
219 názorů