Čalamáda s fazolemi
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 547 kJ / 3 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,00 g |
Tuky | 58,20 g |
Vláknina | 136,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,12 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 486,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud se někdo z vás rozhodne dělat tuhle čalamádu, pak je lepší si ji připravit třeba z dvojité nebo trojité dávky. Z jedné dávky je asi 7 menších skleniček.
Upravila jsem množství octa z 1,5 dl na 0,5 dl. Někomu se čalamáda zdála být příliš kysela, jinému nikoliv.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2021 08:34
Elivet: děkuji, že jste vyzkoušela a že jste vyvrátila tvrzení Dagmarak.
24. 9. 2021 21:50
Děkuji za recept, je to výborné !!! Deko i ocet jsem přidávala na základě komentáře Dagmarak opatrně, ale uvedené množství v receptu sedí přesně, jak se přidá cukr, je to chuťově vyrovnané
24. 8. 2020 15:56
Dnes jsem recept vyzkoušela. Dodržela jsem přesně dávkování i postup, ale za mě bohužel velké zklamání. Fazole v papiňáku po 40 minutách na kaši, ocet udělal pokrm ještě kyselejší, než byl a deko to totálně zazdilo - brutálně slané. Takže vše letělo na kompost...zase na nějaký čas mám po chuti zkoušet něco nového.
14. 8. 2013 13:33
Tak to vypadá luxusně! Hmmm, ukládám, vyzkouším :)
20. 8. 2012 13:12
horalkovazdenka@seznam.cz: dát jen holé fazole, vodu nepoužíváme
19. 8. 2012 22:13
Dobrý den, chci se zeptat, zda voda z fazolí se má vycedit a do zeleniny dát jen holé fazole nebo i s vodou, ve které se vařila. Děkuji.
16. 1. 2012 14:12
cathleen:děkuji moc Ivčo, že jsi vyzkoušela, ještě víc mě těší, že recept nezklamal a že chutnalo.
Taky ji míváme někdy světlejší, já ji používám místo tatarky k hranolkům.
Taky ji míváme někdy světlejší, já ji používám místo tatarky k hranolkům.
16. 1. 2012 11:19
Ivčo, zavařovala jsem v léte, včera jsme sklínku otevřeli k večeři - je to výborné (Nemám tak hezky barevné, jako ty, pěstujeme poměrně hodně žlutých rajčat.)
20. 8. 2011 19:25
Tohle množství octa považuju za úplně normální
20. 8. 2011 19:16
helena:jak pro koho, pro nás ne
20. 8. 2011 18:54
Není 1 1/2 dl octa moc?!
20. 9. 2010 07:46
Rebi-Nadi, voda se tam nedává, protože zelenina pustí hodně vody, někdy až moc, takže celou tu směs vaříme i déle, aby se odpařila, s cuketou nemám zkušenost, že bych ji tam přidala, snad ji tam přidat až ke konci vaření, aby se nerozvařila, jinak směs je pikantní, takže cuketa by do sebe tu chuť taky natáhla.
20. 9. 2010 07:07
tyhle bašty mám moc ráda, reept si ukládám, děkuju+
19. 9. 2010 22:00
ja to poznam a mozem len odporucit...je to vynikajuce...ja som to jedla ako samostatne jedlo s chlebom....musim sa znovu k tomuto jedlu vratit....ivulinka +....fazulove leco nema chybu....
19. 9. 2010 19:30
Ivi,a voda se nedávánebo v čem vařím tu zeleninudíky za odpověď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 4 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 4 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 5 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čarodějnické strašidelné zdobení dobrot pro děti i dospělé: Poradíme, jak na to
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: fazolová čalamáda calamada s fazolemi čalamáda zavarene fazole čalamáda recept čalamáda bez vaření čalamada s cuketou dýňová čalamáda zavařené fazole s paprikou fazulová čalamáda čalamada z rajčat a fazolí recept na čalamádu recept čalamáda čalamáda s fazolema zavařena čalamada fazolová čalamáda recept čalamáda z paprik recept zeleninová čalamada s cuketou zavarena fazolova smes seznam čalamád
Suroviny: fazole bílé, paprika čerstvá červená, rajče, cibule, ocet, olej, deko, cukr krystal
Čalamáda s fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k7wJ
19 názorů