Krkonošské kuře s bramborovými noky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 685 kJ / 3 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,26 g |
Tuky | 162,81 g |
Vláknina | 28,40 g |
Cholesterol | 774 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 7,71 g |
Sacharidy | 329,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept mi došiel do mailu a ani neviem, kto mi ho poslal. Pretože je to fakt bomba a tu v receptoch nie je, tak som sa rozhodol, že ho sem pridám. Ak niekto pozná autora, nech mi napíše, ja to tu potom rád uvediem. Inak ja k tomu používam zemiaky.
Toto, skoro až slavnostní jídlo, se může směle zařadit mezi skvosty české kuchyně jako je vepřo-knedlo-zelo nebo svíčková na smetaně. Není to sice žádná lahůdka pro vegetariány a také dietolog by zaplakal, ale kdo by odolal krásně vypečenému máslovému kuřátku plněnému červeným zelím s uzeninou a k tomu po domácku vyrobené bramborové noky. Navíc tento recept určitě k plné spokojenosti zvládne i méně zkušený kuchař či kuchařinka.
Tento recept, který si okamžitě moje manželka zamilovala a ustavičně mi jej předhazuje, jsem před léty objevil v jedné brožurce. Myslím, že to byla taková zdarma brožurka, co dávala Tescoma v každém obchodě s kuchyňskými doplňky. To je ale úplně jedno. Hlavně, že to je skvělé papání a navíc i působí tak nějak honosně, takže se určitě nemusíte stydět jej uvařit jako součást slavnostního či nedělního menu. Jídlo je to dosti vydatné a také více mastné (vzhledem k množství použitého másla), ale kombinace másla a kmínu je na této pečeni dokonalá. Pokrm můžete připravit jak z celého kuřete, což je doporučený postup, a nebo také z jednotlivých stehen. K tomu buď doporučované bramborové noky, ale nic nezkazíte klasickým bramborovým knedlíkem a ani jiné varianty (baj i kobzole) nevylučuji.
Skvělý nedělní oběd, a až to vyzkoušíte, napište jak vám to chutnalo. Přeju vám dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2018 18:00
8. 11. 2010 11:46
7. 11. 2010 17:23
7. 11. 2010 17:04
7. 11. 2010 13:21
2. 10. 2010 17:36
1. 10. 2010 22:21
1. 10. 2010 21:40
1. 10. 2010 21:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Právě bylo uvařeno:
Poctivá květáková polévka
Pavelvan uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 1 hodinou
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 1 hodinou
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 1 hodinou
Salát ze skleněných nudlí s asijskou zeleninou
JanaDr uvařil před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 2 hodinami
Kefírový koláč
jubull uvařil před 3 hodinami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: noky recepty s bramborovými noky krkonošská jídla bramborové noky recept jídla s bramborovými noky krkonošská směs bramborové noky se zelím cele kure recepty noky tescoma s chuti nedělní kuře vareni a peceni po domacku krkonošské recepty jídla s noky krkonošská kuchyně recept s bramborovými noky s bramborovými noky cele kuře kuře na zelí plněné kuře kysaným zelím pečené kuře plněné zelím vladimíra čecha
Suroviny: kuře, krkovice uzená, zelí sterilované červené, máslo, olej, sůl, kmín celý, brambory, mouka hrubá, vejce
Krkonošské kuře s bramborovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Lwv
9 názorů