Grundle
Pokud máte rádi ryby, tohle je recept, který musíte vyzkoušet. Grundle je označení malých sladkovodních rybiček, které jsou po usmažení dokonale křupavé a velmi chutné. Připravte je jako svačinku se zeleninou nebo jako hlavní chod.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme se zeleninou, hranolky, popřípadě s chlebem, knackebrotem podle chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2023 22:03
Grundle, co by sladkovodní ryby dnes?
13. 8. 2021 14:23
spagetka: Grundle a ančovičky jsou úplně jiné rybky. Společné mají jen to, že jsou malé. Grundle (mřenka) je sladkovodní, ančovička (též sardel či sardelka) je mořská rybka a má podstatně jinou chuť.
2. 2. 2020 17:26
Dělám je stejně, nerozmrazuji. Akorát místo rybího koření používám papriku, ale určitě ani s grilovacím kořením to nebude špatné...
13. 1. 2015 01:06
Hezké povídání o grundlích z Podolí je tady:
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
Smažené staropražské grundle
http://dadalovakucharka.cz/ryb/rybr0033.html
1. 3. 2014 19:51
casino:
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
Nerozmrazovali jsme je úmyslně, ale než jsme dojeli, tak byly rozmražené :)
1. 3. 2014 00:12
Richard a Ludmila : Obávám se, že nevím. Já je nerozmrazovala, ale nevím, jestli to může být tím
28. 2. 2014 22:09
Richard a Ludmila (neregistrovaný/á)
A proč jste rozmrazovali?
A proč jste rozmrazovali?
28. 2. 2014 20:23
Zdravíme, dnes jsme dělali grundle kupované v rybárně. Byly mražené.
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
Nechali jsme je rozmrazit, pak jsme je dali do hladké mouky a koření a dali rychle smažit/pražit. Nechali jsme je do zlatova pak jsme dali sůl a dali do připravené směsi - pažitka, bazalka, česnek a olivový olej.
Vypadalo to krásně, ale nedalo se to jíst :O Bylo to strašně hořké. Nevíte čím by to mohlo být ?
Děkujeme
5. 2. 2014 18:04
Kamarádka grundle dělává v klasickém hrnci s olejem, ale prý to strašně při smažení prská, friťák se mi zdá jako lepší varianta, ať nemám celou kuchyni "grundlovou". Jinak děkuji za odpověď.
5. 2. 2014 17:58
zuz.ana: Já od jisté doby friťák nepoužívám. Ale určitě bych se toho nebála
5. 2. 2014 16:56
Ahojky, chci se zeptat, jestli rybičky děláte ve friťáku? Nenačichne ten olej rybinou? Dík moc za odpovědi
2. 2. 2014 10:55
lubos:v Bulharsku ich maju na jedalnom listku ako "tza-tza"
2. 2. 2014 10:51
Jirka Jedlička: carevica je v Bulharsku kukurica, nie ryba
30. 1. 2014 21:59
ivana:
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
Souhlasím s Ivanou, v Bulharsku je umí udělat skvěle, zejména v Primorsku v jednom menším rybím občerstvení, kde měli kromě grundlí (careviček) i další smažené ryby.
20. 11. 2013 18:24
clermonty: Souhlasím, vím,že tento recept je v tom nevinně, my jsme je koupili jednou v Penny, dokonce byly ve slevě, ale byl to děs. Slané, hořké, nedobré, už jsem od té doby nenašla odvahu je udělat znovu.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 4 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 4 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 5 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 5 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Jak uchovat zeleninu co nejdéle čerstvou. Praktické tipy a rady, které se v domácnosti hodí
20 receptů na nejlepší guláše: Vyzkoušejte i zeleninový, bramborový nebo houbový
Další recepty
Tématické fráze: smažené grundle grundle v troube co jsou grundle mražené grundle priprava grundlí grundle příprava priprava grundle grundle mražené ančovičky recept grungle grundle na grilu mrazene ancovicky co jsou to grundle smažené ančovičky rybičky grundle grundle cena grilované grundle ančovičky kde koupím uprava grundlí pecene grundle
Suroviny: grundle, mouka hladká, koření na ryby, olej
Grundle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8oE
52 názorů