Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 4 247 kJ / 1 015 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,88 g |
Tuky | 34,28 g |
Vláknina | 1,74 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 423 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 9,93 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Donedávna jsem čínské nudle krátce povařila doměkka - pak jsem kdesi na netu přečetla tento postup a ejhle - funguje to a jsou chutnější.
Fenykl jsem dodnes neochutnala, vlastně znám jen fenyklový čaj...ale dneska to najednou byla v obchodě láska na první pohled :) nevím proč, ale měla jsem strašnou chuť tu zajímavou věc ležící mezi mrkví a karambolou ochutnat...tak jsem se nechala inspirovat na gurmetklub.cz a dobře jsem udělala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2010 23:46
já jsem právě dřív kupoval od dovozce Tandoori ale u nás začal vozit nějakou novou řadu od exoticfood a už to není ono a do německa nejezdim tak často abych si kupoval to co mám odzkoušený tak mě docela zklamala ta kvalita, bývala lepší,myslim u toho kokosového mléka
27. 12. 2010 23:46
Ivinko, moc děkuju... A koukej mi napsat...
27. 12. 2010 23:44
Eli, to je 2-3 min. záležitost, přirovnat - možná jako řapíkatý celer, kedlubna je už moc tvrdá a cibule naopak moc změkne
a myslím, že 12% smetana bude stačit, jde jen o to trochu to zjemnit a zíslat trochu omáčky - ono to varem zhoustne a ty nudle tak pěkně "oblemcá"
a myslím, že 12% smetana bude stačit, jde jen o to trochu to zjemnit a zíslat trochu omáčky - ono to varem zhoustne a ty nudle tak pěkně "oblemcá"
27. 12. 2010 23:34
Ivi, to víš, že kolem čerstvého fenyklu chodím a nekoupím ho, protože jsem nevěděla, jak chutná, ani co s ním podniknout... Jen mi, prosím, ještě napiš, jak dlouho se ta potvora dělá dokřupava, třeba to k něčemu přirovnej... kedlubna..., zázvor, cibule?, celer?...
A za tip se smetánkou děkuju, tu já můžu...jak asi 12% nebo ke šlehání?
A za tip se smetánkou děkuju, tu já můžu...jak asi 12% nebo ke šlehání?
27. 12. 2010 23:29
Ambiente, já samozřejmě používám i ústřicovou či sojovou omáčku a podobně, ale v jiné kombinaci surovin, ten fenykl by mi k tomu asi nešel..ale kdo ví možná to příště vyzkouším
já používám kokosové mléko, krém je na mě už moc hutný. Možná taky záleží na výrobci, jedna věc může chutnat různě a ne vždy dobře
já používám kokosové mléko, krém je na mě už moc hutný. Možná taky záleží na výrobci, jedna věc může chutnat různě a ne vždy dobře
27. 12. 2010 23:27
Já to pořád říkám, že z mála surovin jsou největší dobroty.
27. 12. 2010 23:26
Eli, to jsme na to s fenyklam stejně - já ho znala jen v podobě semínek, ze kterých jsem dělala dětem čaj nevím, jestli to znáš, ale dneska mi na něj náhodou padlo oko v obchodě a bylo rozhodnuto, bylo jasné, že ho musím mít a ochutnat - a přitom jsem ho tolikrát s nezájmem přešla možná za to může ta přemíra tradičních jídel teď v poslední době, přeci jen o vánocích si své kulinářské hokus-pokusy odpouštím a já už měla zase absťák po nějakém experimentu a vyšel
a ten kokos zkus teda nahradit trochou smetany, to určitě půjde
a ten kokos zkus teda nahradit trochou smetany, to určitě půjde
27. 12. 2010 23:23
Fenykl nevim ale ostatním by to určitě moc chutnalo mam to odzkoušený a je s tím vždycky úspěch. je pravda že před rokem jsem zkoušel kokosmetanu a moc mi to chutnalo ale letos jsem koupil kokokrém a kokomléko a není to vůbec dobrý, cítim z toho nějakou chemii
27. 12. 2010 23:19
Osobně se hrozně bojím to kokosové mléko použít a ochutnat kvůli alergii na ořechy, kokos nevyjímaje... Áách jo, vypadá to tak krásně... a fenykl jsem při vaření ještě nepoužila, mám ho spojený jen s rozpustným čajíčkem Hipp, protože Líza asi do tří let odmítala pít cokoli jiného kromě tohoto čaje a čisté vody...(mléko také, samozřejmě)
27. 12. 2010 23:14
Ambiente, musím říct, že v tom není kokos vůbec cítit - já ji používám v kombinaci s kari dost často, zjemní jídlo jako třeba smetana a přitom tam není ta máslově tučná příchuť nevím, co by na ústřicovou či podobnou omáčku místo toho kokomléka řekl ten fenykl...
27. 12. 2010 23:06
dneska jsem taky dělal čínu ale mě to nchtějí jíst s tim koko mlékem tak musim dělat klasiku s ústřicovou omáčkou, rybí omáčkou, švestkovým vínem, rýžovým octem a houbovou sojovkou
27. 12. 2010 23:01
Isi, jo, už vidím postup na nudle, původně jsem se chtěla ptát. Hm určitě udělám, fenykl máme rádi, a tady
27. 12. 2010 22:58
Tééda, zase taková dobrota..
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte pět tipů pro ještě lepší sladké pečení. Poradíme začátečníkům, jak snadno vykouzlit výborné moučníky
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: thajské nudle fenykl recepty thajské recepty thajske nudle recept thajské nudle recepty fenykl recept thajská kuchařka recept na thajské nudle thajské nudle s kuřetem fenyklová omáčka top recepty z fenyklu čínské nudle recept recept na upravu fenyklu thajské nudle s kuřecím thajské kuřecí nudličky čínské nudle s kokosovým mlékem gogle diskuze recepty jak upravit čínské nudle recept thajské nudle thajský recept
Suroviny: nudle instantní, prsa kuřecí, fenykl, sůl, mléko kokosové, koření kari, chilli, olej
Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/znlq
28 názorů