Restování: rychle a lahodně
Je rychlé, praktické a když se umí, podaří se opravdu dobrá jídla. Restování navíc může v mnoha případech nahradit smažení, které pro větší množství oleje více zatěžuje trávení. Pro restování stačí tuku opravdu málo. K tomu nastavíte teplotu danou pro konkrétní druh potraviny (většinou střední), nažhavíte pánev, v jedné vrstvě a s menčími mezerami vyskládáte kousky k orestování, pečlivě je obracíte a za chvilku máte hotovo.
Restování se samozřejmě nehodí pro všechny druhy potravin. Nejčastěji se restuje maso - tomu se říká sauté. Karamelizací na povrchu skvělou chuť, zatímco jeho vnitřek zůstane hezky šťavnatý. Restovat je ale možné i mnoho druhů zeleniny a hub (důkazem jest zejména asijská kuchyně). Vždy je ale nutné dbát na řádné vysušení povrchu připravených kousků potravin od vody a jejich čerstvost. Skvělou večeři, orestovanou na pánvi můžete mít klidně hotovou i za dvacet minut.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 4 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 17 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Původní pudink vypadal jako jelito. Ten práškový vymyslel britský chemik pro svou ženu
Iva Trhoňová prozrazuje, co je Kouzlem domácí pekárny aneb Jak na pečivo snadno a skoro bez práce
Rychlá šlehačková bábovka je nádherně vláčná, neuvěřitelně nadýchaná a jemná, přitom ji snadno zvládne i začátečník