Sedmikráskový sirup
Pohled na rozkvetlou louku vždy pohladí na duši a navodí pocit klidu. Spoustu rostlin můžeme využít jako pomocníky při boji s různými neduhy. Třeba takový sedmikráskový sirup je ideální při onemocnění dýchacích cest.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 760,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Osvědčený recept od babičky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2024 20:18
Přiznám se, že o sedmikráskovém sirupu jsem ještě neslyšela :) ukládám k vyzkoušení.
10. 5. 2021 11:11
krásný slunečný den, já jsem vyhnala dítko počítat kvítky, z legrace - a ona, tak jo, jdu počítat.. .tento sirupík dělám už třetí rok, a někdy i dvakrát za jaro, dokud mi manža neposeká krásky sekačkou...je výborný, děkuji za recept, už začínají nakvítat šeříky, tak budeme dělat i růžový
23. 4. 2021 16:51
Jarecka: Vše jsem si od Vás zkopírovala.
Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??
Dnes poprvé budu dělat sedmikráskový sirup. Asi se to neproplachuje před namočením do horké vody, že??
9. 3. 2018 22:26
lenka: chce to méně cukru
9. 3. 2018 22:23
Já dělám sirup - ze sedmikrásek, pampelišek,listů jahod,listy ostružin, listy malin a přidám 3 citróny nakrájené na plátky a zaliji převařenou vodou 4L, zahřeji na bod varu a vypnu. Nechám louhovat 24hod. Pak vymačkám přidám
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.
cukr 2 kg a vařím 30min. naleji do sklenic. Přidávám do čaje a nebo do vody.
Dále dělám mátový sirup - do hrnce natrhám mátu aby byl plný, zaliji převařenou vodou aby máta byla ponořená
přidám na kolečka 3 citróny a po vychladnutí dám na 24hod. - můžete i 48 hod. do lednice. Potom vymačkám , přidám cukr ( 4L - 2kg ) a nechám povařit 30min. Naliji do flašek a dám do chladu. Výborný a osvěžující v létě s vodou jako limonáda.
22. 5. 2014 09:29
lidus: píšu to níže, není třeba zavářet, prošlo to varem, tak,že už je to sterilní. Ale uchovat v chladu - špajzka, sklep, určo ne na světle a slunci. Tyhle sirupy mi vydrží do další sezóny určitě. Džemy, marmelády taky nezavářím, protože projdopu varem a taktéž obsahují cukr, který je sám o sobě přirozený konzervant, takže se nebojte
22. 5. 2014 09:10
Můžu ho i zavařit? Jak vydrží dlouho - chci ho udělat aby mi vydžel na zimu až budou choroby...
16. 5. 2013 18:42
spagetka: ešte že tak to by som psychicky nezvládla
16. 5. 2013 18:40
tejaja: v životě nepočítej, to je blbost. Prostě propláchnuté natlačíš do sklenice a zbytek dle receptu
16. 5. 2013 18:35
Fakt to musím počítať ?!? Ježiškove husličky Veď zblbnem
16. 5. 2013 18:23
Díky holky, hodím radši do lednice
16. 5. 2013 14:03
MÍŠA:já takové věci, co neprojdou sterilizací uchovávám pro jistotu v lednici
16. 5. 2013 13:45
MÍŠA: skladuj v chladu, ne nutně v lednici, ale chlad a neměl by být na světle, raději příšeří až tma, takže špajzka, sklep, prostě co máte doma. Ne na slunci a v teple, zkvasil by.
16. 5. 2013 13:24
lenka: Dneska jsem sirup vařila. Délka vaření asi tak 10-15 min. Pak jsem slila do lahviček a je to sirup :) Jen teď nevím, jak se skladuje? Normálka může být v komoře nebo musí být v lednici? Díky za radu
30. 4. 2013 16:05
Taky se mi podařil místo sirupu med. Mám ho nalitý v lahvích s úzkým hrdlem.:)
Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.
Jak to mám udělat, abych měla tekutý sirup a ne med? Čím to je? Méně vařit nebo nevařit vůbec? Děkuji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 11 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 12 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 13 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 22 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 50 minutami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 5 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 11 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 12 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat květy a listy sedmikrásek. Oblíbené sirupy s léčivou silou a jedlé květy na talíři
Jak uvařit sirup nebo med ze sedmikrásek. Máme pro vás další specialitu našich babiček
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: med ze sedmikrásek sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup recept recept na med ze sedmikrásek domaci sirup ze sedmikrasek čaj ze sedmikrásek sedmikráskový med od babičky med ze sedmikrásek recept mateřídouškový med med z sedmikrásek domácí med ze sedmikrásek recept na sirup ze sedmikrásek mateřídouškový sirup sirup z sedmikrasek sedmikráskový salát sedmikráskový med recept od babičky zázvorový sirup recept recept na mateřídouškový sirup jak se dělá čaj ze sedmikrásek med se sedmikrasek
Suroviny: květy sedmikrásky, citron, cukr krupice, voda
Sedmikráskový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMm
17 názorů