Sedmikrásky v naší kuchyni: Jsou báječné na zdobení jídel i dezertů
Sedmikrásky mají drobné, ale krásné květy, kterými snadno ozdobíme různá jídla z našeho jarního jídelníčku. Můžeme je používat od jara do podzimu, ale na jaře, když je čerstvých vitamínů zatím málo, tuto bylinku oceníme nejvíce.
Využití sedmikrásek v kuchyni
Není nic snazšího, než krásnými malými kvítky ozdobit připravovaná jídla. Květy používáme na zdobení polévek i hlavních jídel. Dáváme je rovnou do talíře. Ne každý strávník je ale ocení, proto se dopředu zeptáme. Sedmikrásky lze přidávat do salátů, použít můžeme i jejich drobné lístky. Květy využijeme na zdobení jídel studené kuchyně. Zdobit můžeme také různé dezerty nebo dokonce dorty.
Jak uchovat sedmikrásky
Když je plný trávník sedmikrásek, nejspíš vás také napadne, že je škoda nechat je jen tak odkvést. Můžete z nich připravit sirup (podobně jako z pampelišek) nebo jejich poupátka naložit jako kapary. Podívejte se do receptů našich čtenářů. Podle lidového léčitelství se květy sedmikrásek používají především při léčbě nemocí dýchacích cest. Dalším zajímavým způsobem, jak květy uchovat, je mražení v tvořítku na ledové kostky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Jak používat květy a listy sedmikrásek. Oblíbené sirupy s léčivou silou a jedlé květy na talíři
Komentáře