Jak péct bramboráky v troubě? Budou výrazně méně tučné než při smažení na pánvi
Na bramboráky nedáme dopustit. Oblíbené bramborové placky z nastrouhaných syrových brambor krásně voní po česneku a majoránce, chutnají skvěle, jen kdyby nebyly tak mastné. Máme pro vás tipy na bramboráky pečené v troubě, které jsou mnohem méně tučné než ty z pánve.
Pečení bramboráků v troubě
Výborné bramboráky z trouby
Bramboráky v troubě můžete vyzkoušet podle našeho receptu. Potřebujete na ně brambory, vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku, třený česnek a horké mléko. Díky mléku si totiž brambory zachovají pěknou barvu.
- Brambory nastrouháme najemno. Přebytečnou vodu slijeme.
- Přidáme horké mléko, vejce, mouku, pepř, sůl, voňavou majoránku a česnek. Vše dobře promícháme.
- Na plech dáme pečicí papír, který potřeme olejem.
- Lžící na něj vytvoříme placičky, bramboráky.
- Upečeme je dozlatova při teplotě 200 °C po dobu cca 20–30 minut. Během pečení bramboráky otočíme.
Přesný postup pečení bramboráků můžete zhlédnout v následujícím videu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 58 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit ty nejlepší bramboráky? Vyzkoušejte tři jednoduché rady a vaše bramboráky budou ještě lepší
Jak připravit plech před pečením? Pečicí podložky k opakovanému použití mají řadu výhod
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma majoránka. Jak ji pěstovat, sušit a používat
Komentáře