Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Suroviny
Porce: 2 l koncentrátu
Nutriční hodnoty
Energie | 17 801 kJ / 4 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 043,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem dostala od manželovy tety a u ní jsem ho vlastně i poprve ochutnala. Ona ale celý koncentrát naředila 10 l vody.
Při představě, že bych v lednici měla uloženo asi 12 l nápoje jsem se rozhodla, že si raději do lednice dám jen koncentrát, dva litry jsou přeci jen méně než litrů dvanáct.
A velice mile mě překvapila snadná příprava tohoto lahodného nápoje.
Původně jsem chtěla přiložit fotku k některému zdejšímu podobnému receptu, ale po důkladném prozkoumání jsem zjistila, že tento recept tu není.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2011 13:53
Zuzka: to já taky ee..nemám ráda ty koustíčky dužiny
ale dá se to přecedit přes nějaké plátýnko nebo mul
ale dá se to přecedit přes nějaké plátýnko nebo mul
18. 6. 2011 13:44
Jojo, taky nam to mamka delavala, jen z pomerancu. Meli jsme pak doma plnou spiz dzusu Ja dala jen pul kila cukru a trochu mene kyseliny citronove. Dnes zkusim i s mrkvi a oloupat kuru. I po rozmixovani zbydou kousicky a to moji dcerunce nejelo
6. 6. 2011 21:11
Děkuji za odpověď Ivanko, byla jsem rychlejší a chuťovečku hned šla vařit, bez kůry i mrkve ( příště zkusím s mrkví ), místo celého kg cukru bílého jsem dala půl kg třtinového a půl bílého. Je to výborné i s touto úpravou
4. 6. 2011 07:15
Anduli: Dej jen malinko, má to pak aromatičtější chuť s tou kůrou.
Raději pak ale předej mrkve, abys dosáhla sytější barvy, i já jsem už tak dělala, mám ji pořád v lednic v PET láhvi a je pořád při ruce, hlavně manželovi
Raději pak ale předej mrkve, abys dosáhla sytější barvy, i já jsem už tak dělala, mám ji pořád v lednic v PET láhvi a je pořád při ruce, hlavně manželovi
3. 6. 2011 19:48
Co by se stalo, kdybych tam nedala tu kůru?? Ta mi tam moc nesedí. Mylíte, že by to hodně změnilo chuť ? Díky
8. 5. 2011 13:50
Petra Ku.: té vody tolik, aby bylo ovoce ponořené.
8. 5. 2011 12:39
Skvělý nápad, Ivi! Akorát, přiznám se, se mi tam nelíbí to kilo cukru. Též není moc zdravé na dětské zoubky. Ale když ho nahradím nějakým umělým sladidlem. . . brrrr, tak to né. +
8. 5. 2011 12:30
Ivulinko, prosím, kolik té vody má být, když budu zalívat nakrájené ovoce? Tolik, aby bylo celé schované, nebo i víc?
7. 5. 2011 21:40
jak od maminky
7. 5. 2011 20:57
To je něco pro mne, dělám si už 14 dní denně mix ovoce v mixeru, zázvor vše možné a ovoce a vodu převařenou, měla jsem to ted v nedělnim Blesku a moc je to prima denně pit, a toto si ráda napísí, prima věc, prima díky
7. 5. 2011 20:15
7. 5. 2011 19:48
Díky za oživení paměti,dělávala jsem,když byli kluci malí,ale i s mrkví.Na horké dny ideální
7. 5. 2011 19:20
Taky máte někdo takový ten pocit, při pohledu na ty nádherné fotky, že lížete citrón? Normálně mám žízeň! Ivo, dělám to stejně. Někdy přidám jablko, někdy kousek mrkve na barvu.
7. 5. 2011 18:40
tento recept znám strašně moc let, je dobrý - já dělávám někdy jen pomerančový. Taky je dobré zamrazit si kostičky a dolévat minerálkou, v létě je to moc osvěžující.
7. 5. 2011 17:04
Vypadá to moc dobře a určitě vyzkouším
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 7 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 20 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 8 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 9 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 11 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 11 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 12 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 14 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 14 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Další recepty
Tématické fráze: domácí pomerančový džus jak vyrobit celerový džus domaci celerovy dzus celerovy džus celerový džus recept domácí džus domaci vyroba pomerancoveho dzusu recept domácí celerový džus domaci vyroba dzusu pomerančový džus jak vyrobit pomerancovy dzus recept na celerovy džus zdravé domácí džusy domaci dzus s pomeranc celerový džus prodejny domácí výroba celerového džusu domácí džus z pomerančů pomerančový džus s citronem domácí výrobky tety petry pomerančový džus ze šlupek
Suroviny: citron, pomeranče, cukr krupice, kyselina citronová
Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZwA2
30 názorů