Rychlá omáčka na pizzu
Proč utrácet za drané ochucené omáčky na přípravu pizzy, když jejich příprava je tak snadná! Navíc je možné si udělat větší množství a na kratší dobu je mít připravené v lednici. Pokud máte v létě přebytek rajčat, je možné si tuto omáčku v menších dávkách zamrazit.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
na 1 pizzu
Nutriční hodnoty
Energie | 734 kJ / 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,05 g |
Tuky | 11,18 g |
Vláknina | 0,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 890 mg |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 17,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 6. 2011 12:33
No,to je pravdaLacné kečupy nekupujem ani ja.Môj problém je asi v tom,že kečup z obchodu som prvý raz jedla tak pred 3 rokmi,dovtedy sme robili len domáce a preto to mám zafixované,že kečup je len samá zelenina,takže je zdravý.
24. 6. 2011 09:48
Ivana79:Pokud si uděláš domácí tak asi žádný, ale ve většině kupovaných máš škrob, barviva a rajčat tak deset dvacet procent.
Upozorňuji, že proti kvalitnímu kečupu typu Heinz nic nemám, ale na pizzu je (dle mého) lepší rajčatová omáčka.Nicméně to je už na chuti každého kuchaře.
Upozorňuji, že proti kvalitnímu kečupu typu Heinz nic nemám, ale na pizzu je (dle mého) lepší rajčatová omáčka.Nicméně to je už na chuti každého kuchaře.
24. 6. 2011 09:44
Ja kečup milujem skoro všadeA keď písala Chocolate ten postup na výrobu omáčky na pizzu,tak mne to vyšlo vlastne ako domáci kečup,ktorý si robím ja doma.Rozvarím rajčiny,cibuľu,cesnak,bylinky,cukor,ocot,soľ...neviem aký je potom rozdiel,či si tam dám tento kečup,alebo uvarím omáčku
24. 6. 2011 07:39
AntoninZ:a víš,že moje děti měly rády, jen špagety s kečupem
24. 6. 2011 06:56
Prosím tě AntoníneZ, nedělej machry, že jenom barbar dá na pizzu kečup. Přesně jak řekla Jana Remková, je to prostě o chuti. Já bych tam zase v životě nesnesla rajčata nebo protlak, nebo cokoliv jinýho. A není mě 17, jak podotkla 1974Andrea, že by v 17 letech taky asi dala kečuup. To jsou fakt komentáře tohleto
23. 6. 2011 22:19
AntoninZ: No, asi jsem taky barbar, ale o mně je známo, že sním všechno. Zrovna pizzu moc nemusím, ale pokud vůbec někam kečup dávám, tak na pizzu určitě. Je to o chuti a ne o tom, co tam patří a co ne.
23. 6. 2011 22:00
Naprostý souhlas, jen barbar dává kečup na pizzu. To je jako zalít špagety čistým kečupem. Je to taky červené...
23. 6. 2011 20:47
Ale je pravda,že v 17 letech bych ji taky kečupem namazala
23. 6. 2011 20:38
Já osobně si tedy myslím,že kečup na pizzu vůbec nepatří. Maže se omáčkou zvané suggo a je z rajčat. Dělám hodně podobně jako Chocolate.
23. 6. 2011 20:35
Já dělám trochu jinak.Osmažím jemně krájenou cibuli a česnek, přidám rajčata bez šťávy, osolím a opepřím a nechám zhoustnout, dokud není možné udělat vařečkou ve směsi "cestičku".Poté dochutím bylinkami (oregano, bazalka) a pokud je třeba i špetkou cukru.Kdo má rád hladký "pomaz", může si směs tyčovým mixerem rozmixovat.
23. 6. 2011 14:54
Sretti, dělám úplně stejně jako ty . Protlak míchám s pepřem, oregánem a prolisovaným česnekem.
23. 6. 2011 14:06
Dělám to skoro stejně: osmahnu na oleji česnek (jen krátce, aby nezčernal), zaliju kečupem, přidám oregano a velmi krátce osmahnu (za stálého míchání nejlíp dřevěnou vařečkou). Je to fakt výborná mňamka, nejen na pizzu, používám to i jako rychlovku na těstoviny, posypu sýrem a je to.
23. 6. 2011 13:53
srettka: řídké to nené, kečup to zahustí dost. a díky
23. 6. 2011 13:42
nebude to moc řídké?? já raději dávám kvalitní protlak,bez vody a oleje,ale s kořením na podmaz pizzy(pod náplň).
vítej v topkoklubu
vítej v topkoklubu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 1 hodinou
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 4 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 4 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 5 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 5 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: rajčatová omáčka na pizzu směs na pizzu rajčatová směs na pizzu rajčatový protlak na pizzu protlak na pizzu kečup na pizzu rajčatová omáčka na pizzu recept tomato na pizzu pomodoro na pizzu rajčatová omáčka na pizzu z protlaku rajčata na pizzu omáčka z rajčat na pizzu kečupová omáčka na pizzu směs na pizzu recept pizza protlak tomato na pizzu recept červená omáčka na pizzu omacka na pizzu z kecupu pomaz na pizzu domaci omacka na pizzu
Suroviny: kečup sladký, koření oregáno, sůl, pepř, olej, voda, koření pizza
Rychlá omáčka na pizzu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmDr
14 názorů