Kaparová omáčka našich prababiček
Kapary jsou nerozvinutá poupata rostliny kapary trnité, která jsou naložená v soli nebo solném nálevu. Dnes je známe spíše jen jako sardelková očka. Dříve se běžně používaly do omáček, které výborně doplňovaly vařené hovězí maso nebo pečené ryby.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,84 g |
Tuky | 22,33 g |
Vláknina | 5,85 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 768 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 49,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze staré kuchařky, bohužel nevím, kdy byla vydaná, protože v ní chybí listy, tipuji konec 19.století. Mírně jsem upravila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2020 18:39
9. 11. 2011 19:16
9. 11. 2011 16:25
Pripútaná na lôžko si tu prezerám recepty, mám tú knihu veľmi rada.
7. 9. 2011 19:53
7. 9. 2011 13:25
Po babičce mám starou"Zlatou kuchařku"s rozpočty do Anuše Kejřové a M.Kuchařové z r.1948 a to je panečku počteníčkoTěch príma surovin,co se tenkrát používalo,to mi až zrak přecházíNo a ty recepty,jako např."žabí stehýnka smažená s dušeným špenátem"to jsou opravdu skvostyAle ať neodbočuji od tohoto rcp-je prostě moc fajn a líbí se mi
7. 9. 2011 11:23
7. 9. 2011 09:36
7. 9. 2011 09:11
6. 9. 2011 22:08
6. 9. 2011 21:55
Eli - pár takových pokladů ve své sbírce kuchařek mám, moc ráda si v nich čtu, protože většinou jsou tam nejen recepty, ale i způsob uchování potravin, sestavené jídelníčky, udržování domácnosti apod. - člověk se z nich dozví spoustu zajímavých věcí o životě našich předků.
6. 9. 2011 21:18
6. 9. 2011 21:15
6. 9. 2011 20:44
6. 9. 2011 20:38
6. 9. 2011 19:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 7 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 5 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 7 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 9 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 9 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 10 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 11 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
6 tipů pro dokonalý hovězí vývar: Uvařte si silný vývar s výraznou barvou
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Další recepty
Tématické fráze: kaparová omáčka kaparová omáčka recept kapary omáčka omáčka s kapary caparová omáčka kaprlata kaparová pomazánka recepty našich předků bramborová jídla prababiček kaparová recept na kaparovou omáčku kaprdlata recept kaparová omáčka omáčka kaparová omáčka z kapary caparová omáčka recept kapari omáčka čadarová omáčka kaparová omáčka recepty kaparová omáčka smetanová
Suroviny: máslo, mouka, cibule, vývar hovězí, kapary, cukr, ocet, sůl
Kaparová omáčka našich prababiček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B1Dx
33 názorů