Vepřové medailonky
Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak se naučit zpracovávat kvalitnější a dražší maso. Vepřová panenka není nejdražší a postupně se na ní naučíte, jak připravit skvostný steak. Ideální příprava vepřové panenky je totiž právě ta minutková, dorůžova.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 395 kJ / 1 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 150,76 g |
Tuky | 23,74 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 288 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 109,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2014 13:09
Vynikající jídlo , nejde na tom nic pokazit
22. 6. 2013 08:46
Bibinka co to je je masíko.Jste cizinka?
6. 12. 2012 00:20
"nakrájíme na medailonky silné asi 5 cm" - fakt 5 cm? To se téhle nebetyčné kraviny za celá léta nikdo nevšiml?
2. 2. 2011 18:50
2. 2. 2011 18:50
21. 2. 2009 11:03
Já do výpeku dávám lžíci soleného másla a dál jako Merylas a Bibi. To máslíčko tomu dodá skvělou jemnost, mňam
21. 2. 2009 10:55
Taky to dělám, když mám pěknou panenku a to tak, jako píše Merylas. Máme rádi šťávu, tak do toho vařícího výpeku hodím trošku soli, zaliji malým množstvím studené vody, ono to tak jako vyšumí, zhoustne a pěkně zhnědne. Pokud jí chci víc, tak dávám i trochu mouky. Někdy dělám na masíko volské oko, ale to už je jiný recept, takový biftek. Jó masíko, to já můžu vždy a všudea nejlepší je úplně čerstvé po zabíjačce, úplně delikatesní- to máme tak jednou za rok, když se u dcery zabíjí.
21. 2. 2009 10:35
Je fakt, že na tomto receptu není nic zvláštního, ale na druhou stranu - v jednoduchosti je krása... Začínající kuchařka podle něj parádně uvaří. A ostatní nakonec taky. Jen bych dala pozor na to potírání česnekem, protože má tendenci se připalovat a hořknout. Já to dělám tak, že použiji granulovaný, nebo ho přidám až po chvilce (tak dvou třech minutách opékání.
Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace .
Jdu se učit s foťákem...
Dnes také dělám panenku - mám ji naloženou od včera asi 10 cm špalíčky špikované česnekem a čerstvým rozmarýnem. I nějaká šťávička bude - podle momentální inspirace .
Jdu se učit s foťákem...
21. 2. 2009 09:58
Jani jasně, většinou při tolika bodech něco napsáno v komentářích je, ale třeba tohle je vyjímka, která povrzuje pravidlo
21. 2. 2009 09:56
Merylas, já taky! Myslím, bodíkuji bez komentáře, když znám recept. Ale tady bylo 12 plusů a ani jeden komentář, tak jsem jen byla překvapená. Uznej, že 12 plusů bez komentářů ...ale jinak je mi to jedno, já to nekritizuji.
21. 2. 2009 09:50
Panenka je skvělé minutkové maso, dělám jako steaky. Pokud chci šťávu, tak výpek po opečení masa zapráším moukou, chvíli osmahnu, přidám vodu a nechám chvíli provařit. A taky někdy bodíkuju bez komentáře, pokud recept znám, prostě jako kdy
20. 2. 2009 23:39
jéé, většinou komentář napíšu, tohle byla fakt asi vyjímka, pro mě taková klasika - tuhle minutku dělávala mamka, tak nebylo co dodat . Teď už se to snažím nepodlívat, chutná mi to víc takové osmahlé a hodně, hodně cibulky (víc osmahlé néž na té mojí staré fotce)
20. 2. 2009 23:37
Jani díky
20. 2. 2009 23:36
Bože, ne, nevadí to nikomu.
20. 2. 2009 23:20
...ale já taky dávám body a nepíšu komentáře. Poznám co je dobré, nebo znám recept a nepotřebuju zkoušet. To se snad může, nebo to někomu vadí???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Verrines, skleničkové dezerty: Vyzkoušejte jemnější verzi dortů a zákusků
Další recepty
Tématické fráze: vepřové medailonky vepřová panenka nejlepší recepty vepřové medailonky recept medailonky z vepřové panenky veprove medailonky z panenky vepřová panenka medailonky vepřová panenka recepty medailonky vepřová panenka recept medailonky recept na vepřové medailonky medailónky vepřové medajlonky recepty medailonky z vepřové panenky medailonky vepřová panenka recepty jak udělat vepřové medailonky recepty na vepřové medailonky nejlepší recepty z vepřové panenky vepřové medailonky recepty recept vepřové medailonky nejlepší recept na vepřovou panenku vepřový biftek
Suroviny: panenka vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, koření grilovací, česnek, brambory, zelenina
Vepřové medailonky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6n
20 názorů