Bramborové pagáčky
Suroviny
Porce: 25 ks i více
Nutriční hodnoty
Energie | 17 781 kJ / 4 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,86 g |
Tuky | 223,76 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 6,62 g |
Sůl | 16,41 g |
Sacharidy | 458,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/
Počítejte s tím, že jsou hodně žravé :-). Jdou i zamrazit pro nečekané hosty. Potom stačí rozmrazit v mikrovlnce nebo troubě a jsou jako čerstvé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2021 12:10
Včera jsem dělala a jsou opravdu výborné. Těsto jsem udělala v domácí pekárně, nebylo třeba nic dosypávat, množství surovin krásně sedí. Po vykynutí jsem přidala brambory a máslo, vždy po přeložení opatrně vyválela a po třetím přeložení nechala cca 20 minut dokynout. Vykrájela jsem na čtverce a sypala nahrubo strouhaným eidamem. Při třetím válení mi také malinko vylezly brambory, ale vůbec ničemu to nevadilo
Rodinka se na ně vrhla, když byly ještě teplé a do druhého dne mi zbyly ubohé :) čtyři kousky. Po ranním rozpečení v troubě jak čerstvé. Dnes dělám znovu.
Děkuji za recept
Rodinka se na ně vrhla, když byly ještě teplé a do druhého dne mi zbyly ubohé :) čtyři kousky. Po ranním rozpečení v troubě jak čerstvé. Dnes dělám znovu.
Děkuji za recept
28. 10. 2020 15:49
Je to opravdu žravé :) Děkuji za recept
5. 11. 2018 19:54
cathleen: magdalenka: děkuji za rady, příště tomu zkusím dát více času. S tím jemným zacházením mi pravda po chvíli došla trpělivost, protože jsem si řekla, že takto se asi nehnu z místa a budu válet do zblbnutí. Takto bojuji s těstem na pizzu a s každým kynutým, které je potřeba válet. Nenapadlo mě, že těsto se mění v čase.
5. 11. 2018 13:31
misula29: a pri váľaní cesta veľmi netlačiť, pomaly a opatrne postupne viackrát váľať, potom by zemiaky nemali vyliezť.
5. 11. 2018 12:05
misula29: nespolupracující ("smršťující se") kynuté těsto stačí nechat chvilku v klidu, ono při kynutí povolí a je vláčnější. Stačí 5-10 minut a těsto se chová úplně jinak
4. 11. 2018 21:53
Tak já jsem válela špatně, brambory při druhém přeložení vylezly z těsta ven . Nakonec jsem to nějak vyválela, nakrájela na čtverečky a výsledek je parádní. Snad to příště lépe zvládnu. Není nějaký fígl na to válení? Těsto se mi pořád smršťuje
3. 11. 2013 10:53
Včera jsem dělala a jsou výborné, plnila jsem je pletými škvarky s česnekem Posílám foto
23. 8. 2013 23:24
zizala:Máš je moc povedené
23. 8. 2013 10:05
zizala:Ja zásadne robím štvorce...zemiakové pagáčky sú skvelé, robím podobne, obyčajne k hutnejšej polievke.
23. 8. 2013 09:54
Máš recht, jsou opravdu velmi žravé, určitě jsem je nepekla naposledy. Sice jsem kvůli úspoře dělala něco jako čtverečky, ale na chuť to vliv určitě nemělo Dovoluji si fotku
7. 8. 2013 13:44
Zase je horko,takže pagáčky a pivo je jediným řešením + kvašené okurky jinak tady uhyneme ! V Bratislavě je 35 !!!
11. 9. 2012 10:12
Katka:Ahoj Katko, aby to nebylo tak zdlouhavé, tak nech těsto těch 20 minut nakynout až ho třikrát přeložíš a vyválíš, pak vykrajuj kolečka a upeč. Přeji dobrou chuť.
11. 9. 2012 10:08
Ahoj všem, prosím vás, někdo mi poraďte - klasika, začátečník. V receptu se píše, že se má přeložení 3x opakovat. Takže je to tak, že přeložím, rozválím, 20 min kynu. Pak zas přeložím, rozválím, 20 min kynu, atd.?
díky
díky
22. 6. 2012 21:07
Iness:Představ si,že někdo peče pagáčky prvně v životě: Já bych napsala i o kolik milimetru mají nakynout ,aby byly ve správný čas v troubě. Nám se to peče,když to už máme v oku,ale začátečník ten má v oku akorát slzičku,když se nezdaří! Ráno byly ješté lepší ,to máslíčko to ovonělo ,nebo jsem měla domácí máslo, občas je u nás v Bratislavě dostat. Určitě jsem je nepekla naposled !
22. 6. 2012 10:51
Veronika.Hrozna:
Chutnaly? Super ! . To s tím těstem...to mě ani nenapadlo, že by to mohl někdo pokazit válením, ale něco na tom je.
Chutnaly? Super ! . To s tím těstem...to mě ani nenapadlo, že by to mohl někdo pokazit válením, ale něco na tom je.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Kefírový koláč
jubull uvařil před 41 minutami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 10 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 10 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 12 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 12 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 13 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pagáčky pagáče sýrové pagačky zemiakove pagace bramborove pagaciky sýrové pagáče pagáče recept pagáčky z bramborového těsta pagace z bramborového těsta pagačky recept bramborový pagáček bramborove recepty recept na pagacky domácí pagáče bramborove pegačky zemiakove pagacky škvarkove pagačky pegáče branborove pagace recept na pagáče
Suroviny: mouka hladká, brambory, droždí, vejce, sůl, mléko, olej, máslo, kmín celý, semínka sezamová, sýr eidam, semínka lněná
Bramborové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL9Q
37 názorů