Pěry z bramborového těsta
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,18 g |
Tuky | 9,81 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 251,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z knihy: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2012 21:54
Zdeni, mám kuchařku Recepty našich babiček a tam je hodně takových dobrůtek, ráda si v ní čtu a také se inspiruji a za tyto výborné pery posílám 10. bodík
20. 8. 2012 19:58
Jsou krásné! Někdy musím vyzkoušet.
20. 8. 2012 18:24
oo dýýjo povidlove tasticky sypnouti osmazenou strouhankou, ovlazit hebkym voňavym maslinkem, pekne vopraudovym, zadny mixle v pixle, a pak manu tuhle pomalu vkladat do tlamky, zasnit se pod tihou tech vonavych ceskych chutia nazrat se s prominutim jako plase omlouvam se, to nee ja, to moje emoc
20. 8. 2012 17:51
Moc dobré jedlo. Cesto sa dá snaď použiť aj na slivkové gule
20. 8. 2012 16:14
20. 8. 2012 14:07
krásné "krojované" jídlo
Zdeničko, já jsem si zakoupila knihu "Slovácká kuchyně", autor Jaroslav Vašák.. pochází tento krajový klenot odtud, nebo je to z jiného zdroje ať tak či onak, všechny bodíky jsou tvoje ó jééééé
Zdeničko, já jsem si zakoupila knihu "Slovácká kuchyně", autor Jaroslav Vašák.. pochází tento krajový klenot odtud, nebo je to z jiného zdroje ať tak či onak, všechny bodíky jsou tvoje ó jééééé
20. 8. 2012 14:05
Ano ano, je to velká dobrota
20. 8. 2012 13:49
moje nejoblibenejsi, jen brambory, mouka a voda, napln povidla a sypat makem ... dokonalost
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat kořenovou petržel? Má chutné listy a nároky podobné jako mrkev
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Další recepty
Tématické fráze: guliváry bramborové pery recepty z bramboroveho testa trnkové gule povidlové pěry opomijena jidla a zvyky slovácké pěry recept na gulivary recept na pěry testo na pery bramborové pěry s povidly bramborové gulivary s makem marie lekešova hluk guliváry recept trnkove pery jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku pokrmy z bramboroveho testa z bramborového těsta švestkové guliváry gulivary recepty
Suroviny: brambory, mouka hrubá, krupice dětská, solamyl, vejce, ocet, sůl, povidla švestková, mouka, máslo, mák mletý, cukr moučkový
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
23 názorů