Štěpánská omáčka (moje)
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 560 kJ / 1 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,88 g |
Tuky | 79,87 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 860 mg |
Sodík | 773 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 37,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z roštěnky je to rychlejší. Příloha: rýže, knedlík i těstoviny
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2019 11:35
12. 11. 2013 20:35
12. 11. 2013 20:32
12. 11. 2013 20:31
12. 11. 2013 20:19
11. 11. 2013 23:17
Než roštěnec (nízký) nakrájím na plátky, tak napřed po délce naříznu (několik řezů vedle sebe) tu krycí blánu. Šetří to čas.
Že ale, když k roštěnce na talíři dám vejce natvrdo, se šťáva (omáčka) z roštěnek přetransformuje na štěpánskou omáčku, tak to je zajímavé...
Obyčejně bývá to vejce rozfofrované nadrobno, to je grund! Někteří přidají ještě např. páreček, okurčičku či papričku (nebo i všechno) Samozřejmě rozfofrované nadrobno
24. 11. 2012 15:46
24. 11. 2012 13:11
23. 11. 2012 21:15
23. 11. 2012 21:07
23. 11. 2012 20:52
23. 11. 2012 20:50
23. 11. 2012 20:49
23. 11. 2012 20:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 3 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 4 hodinami
Mňamka
Přidáno před 4 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 5 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 26 minutami
Perníková roláda s karamelovým krémem
Evellinka uvařila před 33 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
zakovazitus uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
Lokomotiva uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 1 hodinou
Pečené ziti
Moanka uvařila před 1 hodinou
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Jak se dělí hovězí maso? Které části jsou šťavnaté a libové
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Další recepty
Tématické fráze: štěpánská omáčka z vepřového masa štěpánská vepřová pečeně omáčka štěpánská vepřová pečeně omáčka hovězí šťepánská omáčka recept na štěpánskou omáčku štěpanska štěpánská hovězí omáčka štěpánská roštěná štěpánská s rýží štěpánská pečeně štepanska omáčka k masu rozfofrovany ptacek štěpanska omáčka z vepřového štěpanska z vepřoveho masa recept štěpánská štepánská recept štěpanska hovězí pečeně štěpánská hovězí pečeně recept omacka z hoveziho masa stepanska štěpánskáomáčka
Suroviny: roštěná hovězí, cibule, mouka hladká, hořčice, sádlo, sůl, pepř mletý, vejce
Štěpánská omáčka (moje)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWgv
14 názorů