Domácí tavený sýr
Roztíratelný sýr můžete připravit snadno doma a navíc je možné ho ochutit libovolně podle vaší chutě. Stačí k tomu tvaroh, trochu másla a sody a suroviny na příchuť, kterou si zvolíte.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 293 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,56 g |
Tuky | 18,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 925 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 9,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi poslala kamarádka e-mailem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2013 16:35
Dobrý dne, dnes jsem připrayvoval sýr dle návodu, chtěla jsem se zeptat, čím to bylo, že když jsem dala tvaroh na pánvičku a trošku jsem ho zahřála,hned se mi oddělila voda a pevná hmota, tvaroh jsem měla v alobalu. Směs jsem musela umixovat, aby se spojila.
4. 5. 2013 20:28
Irule: Tý brďo, jen chvinku, to vidíš před očima, jak se to mění v sýr..
4. 5. 2013 16:36
Jani mně se to nepovedlo , nevím jestli jsem to nezahřívala moc . Ale chci to zkusit znovu, jak dlouho se to má zahřívat Děkuji za radu .
15. 4. 2013 20:34
Bára: To jsem fakt ráda
15. 4. 2013 20:27
poprvé vyzkoušeno a hned na jedničku, tvaroh vaničkový z Kauflandu modrý, lžička sody, lžička másla, bez zahřívání, trocha soli a bazalka a na domácí žitný chleba super :)
22. 2. 2013 08:53
hlavně bych chtěla říct, že když se sýr udělá, tak je lepší ho nechat odležet do druhého dne, chuť sody se úplně vytratí a je výborný, já zkoušela se šunkou a cibulkou, další s pálivou paprikou a super
15. 2. 2013 18:13
Majka8: No, jasně, jenže, když vidíš recept tak, jak je, snaží se ho člověk dodržet, že jo a pak teprve se vychytávají mouchy
15. 2. 2013 16:18
Jana Remkova:Dnes jsem dělala jen z bylinek a je výborný,soda už cítit není,fakt stačí čtvrt lžičky sody,dnes jsem dala jen na špičku m.l.a povedlo se
15. 2. 2013 16:04
Majka8: Já jsem to podruhé taky tak udělala. Dala jsem méně sody, natřela šesnek, bylinky a byl lepší.
15. 2. 2013 13:34
eva406:Nebojte se,dopadla jsem jako Vy,taky to letělo,ale vyzkoušela jsem to znovu,dala jen čtvrt lžičky a ochutila to místo šunky česnekem a nastrouhala trochu parmazánu,pak to bylo dobrý,dnes to budu dělat znovu,všem chutnalo,nebo je dobrý dát bylinky
15. 2. 2013 13:23
Těšila jsem se, jak už člověk do sebe nebude dostávat éčka, tavící soli a podobné vymoženosti dnešních potravin. Bohužel letělo to do záchodu. Soda tam byla příliš cítit. Nemám však odvahu vyzkoušet to podruhé, abych dala té sody méně než 1 lžičku. Obávám se, že to pořád nebude ono.
7. 2. 2013 19:54
2. 2. 2013 21:55
+ bodík
2. 2. 2013 02:21
Lžička sody je moc,stačí třetina,může se nechat do rána na lince,přidala jsem tam olomoucký nebo nivu a sýr byl výborný.A nezahřívám.
1. 2. 2013 13:39
Jana Remkova:Nevím,asi jsem něco udělala špatně,ta soda mně nahání husinu ještě teď,nastrouhala jsem tam šunku a pak přidala ještě jeden tvaroh,buhužel chuť sody byla stále silná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 7 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 20 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 7 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 8 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 10 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 10 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 10 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 11 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: domácí tavený sýr z tvarohu a sody domácí tavený sýr z tvarohu tavený sýr z tvarohu domácí tavený sýr výroba tavený sýr recept tavený sýr domácí sýr z tvarohu a sody sýr z tvarohu a jedlé sody domácí sýr z tvarohu recept na domácí tvarohový sýr recept na tavený sýr domácí tvarohový sýr jak vyrobit tavený sýr výroba taveného sýra domácí sýr jak se vyrábí tavený sýr vyroba domaciho taveneho syra syr z tvarohu tvaroh a jedlá soda výroba taveného sýru
Suroviny: tvaroh, máslo, soda jedlá, sůl, klobása, kmín mletý, žampióny, česnek
Domácí tavený sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLO9
72 názorů