Krevety po sečuánsku
Suroviny
Porce: 1 - 2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 186 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,91 g |
Tuky | 7,44 g |
Vláknina | 1,98 g |
Cholesterol | 295 mg |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 10,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj. Pokrmy z woku a pánve. Mírně upraveno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2023 19:55
Máme rádi sečuánskou kuchyni, takže jsou krevety jako oheň. Výborné večer zobat k vínu.
Perfektní!
Perfektní!
18. 8. 2014 15:41
Nepředvařené krevety (mražené), různé druhy i velikosti lze sehnat u Větnamců, stačí se jen dotázat a nebo si udělat výlet do Sapy (té pražské)... Doporučuji
4. 3. 2013 17:43
Krása velikánská to bude ukrutánské dobrotisko
1. 3. 2013 23:55
1. 3. 2013 17:09
krásný recept i fotka
1. 3. 2013 15:24
1. 3. 2013 00:54
Porada:
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.
Tak drahý byl a pořádně. Je těžko popsat, jak to koření vypadá. Na první pohled nic moc. Je jiné jenom zblízka. Pak v kuchyni se to cítí.
Je jasné, že název je podle oblasti, tak jak jídla.
28. 2. 2013 23:39
Otokar Sejka - omlouvám se, dříve jsem to nestihl.Předpokládám, že to bude od tzv.sečuánského pepře, ale ten roste ve východní Asii(Japonsko,Korea, Čína),používá se též do koření 5ti vůní, badyán,hřebíček,skořice s.pepř a fenykl.Sečuánská kuchyně se nazývá podle oblasti,rozhodně ne podle pepře. Zajímalo by mne, co jste si nechal dovézt z Číny pod pojmem sečuánské koření.
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji
Jinak seč.pepř až tak drahý není. Děkuji
28. 2. 2013 20:41
Krevety můžu od rána do noci, krásné foto
28. 2. 2013 18:02
Krásný receptík láká k vyzkoušení a foto je nádherné
28. 2. 2013 17:33
Jste s 1974andrejkou krevetové královny "Topek". Za tento, i za všechny ostatní, rcp velký dík, jak se říká :"sánka dole"
28. 2. 2013 17:19
To bych si dala z fleku; -)
28. 2. 2013 16:57
Jitkas:
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!
Nesouhlasím s Váma na 100 %.
Stálo mne hodně námahy a času získat skutečné sečuánské koření až z Číny a jeho chuť ani zdaleka není taková, jak Vy píšete.
Ale se nic neděje, přece vaříme "à la Čína po česku"!
28. 2. 2013 16:52
Otokar Sejka : nejsem sice p. Porada, ale vzhledem k tomu, že jsem to nejen dělala, ale také jedla, dovolím si odpovědět: pálivé je to díky chilli papričce, zázvoru i česneku
28. 2. 2013 16:52
Otokar Sejka : V tom asi jedou ty feferonky.
www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90
www.salviaparadise.cz/pepr-secuansky-60g-p-621.html?cPath=90
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 10 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 23 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 7 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 12 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 14 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 15 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 17 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Jak se vaří v Číně a kde při vaření po čínsku děláme chyby
Další recepty
Tématické fráze: recept krevety recept na krevety krevety recept krevety recepty recepty na pokrmy z krevet jak udělat krevety cina z krevet krevety cina čina s krevetami pokrmy z krevet tofu po sečuánsku koření na krevety krevety na čínský způsob krevety po cinsku naložení krevet jak se dělají krevety čína krevety krevety po sechuansku pokrm z krevet sapa krevety
Suroviny: krevety, solamyl, voda, sůl, olej, cibulka, chilli paprika čerstvá, ústřicová omáčka, omáčka sojová, olej sezamový, protlak rajčatový, česnek, zázvor, sherry, voda
Krevety po sečuánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oJwB
34 názorů