Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2011 17:54
vladka : na balkon bych je nedávala, spíš někde, kde je chladněji..tam už je to, podle mého, moc..a rozkroj jablíčko a dej k perníčkům do krabice
3. 12. 2011 16:03
rebeka:Prosím upekla jsem perníčky a chuťově jsou dobré ale tvrdé.Mám je v krabičce uzavřené na balkoně.Poradí mi někdo co s nimi.Mám recept podobný jako je tady.Díky
1. 12. 2011 13:04
letos moje perníčková premiéra díky tomuto skvělému receptu dopadla celkem obstojně, tedy co se tvarů týče chuťově jsou naprosto skvělé, jenom se na jazyku rozplývají zdobit je nebudu, to pardónia na to nemám
zaokrouhluju dalším bodíkem na 30.
a mohu jen doporučit
zaokrouhluju dalším bodíkem na 30.
a mohu jen doporučit
30. 11. 2011 14:20
těsto jsem umísila(no, já moc ne, zdatně mi pomáhala Božka..rozuměj Bosch robot) a teď odpočívá v lednici
já v obýváku
zítra jdu na to
já v obýváku
zítra jdu na to
29. 11. 2011 16:28
Perníčky jsem upekla v neděli a do Vánoc budu muset ještě jednou. Jsou výborné!
29. 11. 2011 09:23
http://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-kter...http://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-kter...Půjdu je dnes dělat,protože tady na Vás už delší dobu ,,číhám\"-teda čtuhttp://www.toprecepty.cz/recept/3353-pernicky-kter....Až je vyzkouším, snyd nezapomenu napsat,jak dopadly. Děkuji,o receptík se samou chválou
27. 11. 2011 15:16
Dobrý den, každoročně máme problém s pečením perníčků. Hned po upečení bývají tvrdé. Vyzkoušela jsem váš recept a jsem nadšená. U tohoto receptu zůstanu, a mockrát děkuji, že jste ho sem dala.
25. 11. 2011 11:50
Zkusila jsem a jsou luxusní.Pekla jsem je po prvé a hned se povedly.
24. 11. 2011 14:58
výborný recept dělala jsem těsto v pekárně na program DORT asi 10 minut skvělé těsto zítra se bude péci chaloupka
22. 11. 2011 12:42
Dlouho sem vybírala a našla perníčky jsou dobré a měkké dávám bodíka dělala jsem pro jistotu jen z půl dávky ale do vánoc ještě budu muset udělat a rovnou ze 2 dávek
20. 11. 2011 21:37
Mám dotaz, to máslo se tam dává rozpuštěné nebo v celku?
20. 11. 2011 13:58
tak jsem se rozhodla zkusit perničky podle jineho receptu koukam že tyhle jsou asi dobrý všichni chvalite jen by me zajimalo kdyz je upeču ted neztvrdnou mi do vanoc
18. 11. 2011 13:08
S těstem se opravdu výborně pracuje, na silikonovém vále není třeba ani podsypávat moukou. Jinak chuťově také výborné. Pokud by v sušším bytě někomu ztvrdly, je dobré je zavřít do plechové krabice s rozkrojeným jablíčkem - natáhnou vlhkost.
16. 11. 2011 14:25
Recept jsem vyzkoušela a super - zkoušeli jsme s dcerou péct jako takový pokus. Perníčky jsou moc dobré z celé dávky je jich už polovina. Tak na vánoce budem péct znovu.
15. 11. 2011 15:28
Viktoriiia:Chtěla bych zkusit perníčky,mužete mi napsat,jaké máslo používáte??nebo je myšleno Heru??? díky všem...dělám je poprvé,tak at neudelám zásadní chybu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 45 minutami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 3 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 4 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů