Rychlá huspenina
Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým chlebem to bude skvělá svačina nebo večeře.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 922 kJ / 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,23 g |
Tuky | 17,17 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 23,80 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 1. 2018 16:24
4. 12. 2016 20:49
11. 1. 2009 09:32
10. 1. 2009 19:53
10. 1. 2009 19:47
Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!
2. 1. 2009 10:11
2. 1. 2009 09:36
2. 1. 2009 09:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 22 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 19 minutami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 24 minutami
Vydatná hrachovka
jaaaninda uvařila před 34 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 1 hodinou
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 3 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 10 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených rychlých jídel: Tipy na jednoduché pokrmy, které zvládnou i začátečníci
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Další recepty
Tématické fráze: recepty sulc huspenina recept na sulc sulc recept vajíčková huspenina vaječná huspenina zeleninová huspenina kuřecí huspenina kočenina domácí huspenina drůbeží huspenina huspenina v tlakovom hrnci recept sulc huspenina z kolena varenie huspeniny recepty na sulc domácí sulc se želatinou huspenina-recept vareni huspeniny rychlá kuchyně studeno recept
Suroviny: maso vepřové, okurky sterilované, cibule, kapie, želatina, lák okurkový, sůl, ocet
Rychlá huspenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZpr
8 názorů