Briošky - klasický francouzský recept
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 831 kJ / 3 545 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,54 g |
Tuky | 208,86 g |
Vláknina | 12,85 g |
Cholesterol | 2,04 g |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,26 g |
Sacharidy | 310,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Typický tvar báboviček s nezbytným "knoflíkem" nahoře je jedním z příkladů klasické francouzské snídaně. S výtečnou domácí marmeládou a horkou kávou s mlékem :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2021 06:33
Cheetah79: Děkuji, jsem ráda, že se recept osvědčil
26. 4. 2021 00:25
Z tohoto těsta jsem dělala mazanec, samozřejmě množství upravila a přidala další ingredience, těsto jsem v lednici nechala dokonce dvě noci. Byl výborný! Toto těsto je opravdu velmi chutné
8. 1. 2014 15:56
Tak toto jsem přehlídla Mám moc ráda takové pečivo, i když bych se na ně neměla ani podívat
Moje kámoška miluje vlažný croissant a na něj si položí plátek anglické ... a je jí blaze, já to teda jsem schopná sníst, ale přece jen pro mně je vrchol blaha na croissantu máslo, marmeláda
Moje kámoška miluje vlažný croissant a na něj si položí plátek anglické ... a je jí blaze, já to teda jsem schopná sníst, ale přece jen pro mně je vrchol blaha na croissantu máslo, marmeláda
8. 1. 2014 15:07
zizala: Jarka, skús si dať na Veľkú noc na rez baránka alebo mazanca údenú šunku...dobrota
8. 1. 2014 15:02
tejaja: U nás se zase k některým polévkám (kulajda, bramboračka) jedl koláč s ovocem nebo sladké vdolky. Já jsem ale měla spíš na mysli to, že v Americe prý není jako běžný sortiment obyčejná slaná houska, naprostá většina pečiva je tam sladká. A na to sladké pečivo si běžně dávají šunku, sýry a pod. To nám nechutná.
8. 1. 2014 15:00
jarda Kadic: Jaroušku žeby? Myslíš, žeby zvládli aj chlieb s masťou a lekvárom, ktorý nám ako deťom nesmierne chutil?
8. 1. 2014 14:58
tejaja: Terezko,tak se prihlašte jako 51 americký stát
8. 1. 2014 14:45
zizala: neviem, či je to americký štýl, ale u nás sa každú Veľkú noc podáva šunka, klobása, údený bôčik a pod, o ktorých nikto nepochybuje, že sú slané, s mazancom, Zemplínskym koláčom, baránkom....ktoré sú jednoznačne sladké a to už dlhé generácie
8. 1. 2014 14:45
jarda Kadic: Jiný kraj, jiný mrav
8. 1. 2014 14:32
zizala: S tím “americkým stylem“ máš svatou pravdu, když mě navštívila dcera kamaráda z Floridy a k párku místo hořčice upřednostnila malinovou marmeládu,šel jsem do kolen a zajistil jí přednost na WC.A představ si-zbytečně
4. 1. 2014 09:08
Taťka: Na sladký moučník si položit nebo namazat něco slaného, to je americký styl. Ale nám nevyhovuje
4. 1. 2014 05:11
Vynikající jsou po rozříznutí potřené máslovým, sýrovým krémem podle chuti s taveným sýrem nebo Nivu a plátke salámu.
3. 1. 2014 12:51
To by mě moc chutnalo. Žádné krémy, žádná šlehačka, zkrátka paráda. Uložila jsem si a určitě vyzkouším
3. 1. 2014 11:18
Jo, to můžem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 1 hodinou
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 2 hodinami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Další recepty
Tématické fráze: briosky francouzská brioška sladká brioškové těsto recept na briošky briošky recept brioška francouzske briosky brioška recept francouzská brioška slané briošky francouzská brioška s krémem těsto na briošky briozky recept briosky sladke briosky recept brioška briošky slané brioškové těsto recept briošky sladké briozka
Suroviny: droždí čerstvé, voda, mouka hladká, cukr krystal, sůl, vejce, máslo, máslo, máslo, vejce, voda
Briošky - klasický francouzský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjXL
14 názorů