Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 744 kJ / 1 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,40 g |
Tuky | 9,73 g |
Vláknina | 20,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 373,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Časy kynutí těsta jsou spíše orientační, dost záleží na kvalitě použitého kvásku nebo teplotě prostředí, ve které těsto kyne.
Chleba v remosce díky naříznutí praskl jen trochu, zato se snažil svrchu téměř spálit - mám remosku novou, která, pokud je to vůbec možné, peče více než ta stará - na pečení chlebů nebo mazanců tak budu muset vytáhnout znovu tu moji "stařenku"
Celkově byl ale chlebík lehounký, s pravidelnými dírkami, pórovitou střídkou a nahořklou kůrkou, voňavý po škvarcích, které mu na řezu dělaly barevná očka......manžel si ho vzal do práce na svačinu suchý - prý byl výborný i tak, ale stejně ho maličko podezřívám, že na udivené pohledy kolegů (SUCHÝ chleba???) určitě prohodil něco o tom, že mu žena víc nedopřeje....
Tento a další recepty najdete u mně na http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2014 09:33
Tady je založený klasicky, od oka, tak, jak to potkáš mnohde jinde na internetu http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
Myslím ale, že se víc vyplácí všechno si zvážit, pak víš, jak moc by ti měl kvásek vyběhnout, jak je (podle toho) silný a jak ho krmit dál. Mrkni třeba na http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Pokud bys potřeboval víc pomoct, písni mi na mail pekarnomanie@email.cz, nasměruju tě na prima diskuzi o kvásku
28. 1. 2014 11:46
24. 1. 2014 18:53
24. 1. 2014 17:21
24. 1. 2014 09:38
jv: kvásek jsem už, díky Kváskové mapě, předávala aspoň dvacetkrát A že se chleba na plechu roztéká? Není to překynutým těstem?
24. 1. 2014 09:34
24. 1. 2014 09:09
Jitkas: jj, do mrazáku škvarky, co budu přidávat do pečení (vaření) klidně dám. Ale nejlepší je stejně narvat je ještě horké, po scezení, do nahřátých sklenic a zavíčkovat. V drtivé většině víčka chytnou a po otevření jsou škvarky jako čerstvě vyškvařené. Sníme je pak do měsíce, dvou, aby se náhodou nezkazily.
24. 1. 2014 08:55
24. 1. 2014 08:48
vypadá jako role trvanlivé peč. folie..?
24. 1. 2014 05:46
23. 1. 2014 20:04
23. 1. 2014 18:12
23. 1. 2014 15:40
23. 1. 2014 14:21
23. 1. 2014 14:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 1 hodinou
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 1 hodinou
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 1 hodinou
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 2 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 2 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 2 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 4 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 4 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynutí chlebového těsta v lednici zpomalí kvašení, zlepšuje chuť chleba a zabrání překynutí těsta
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: škvarkový chléb kváskový nejlepší recept na škvarkový chleba škvarkový kváskový chléb kváskový chléb v remosce kváskový chleba pečený v troubě škvarkovy chleba pečení chleba v remosce chleba se škvarkama škvarkový chleba z kvásku skvarkovy chleba z kvasu recept škvarkový chléba z trouby co s překynutým těstem škvarky do mražáku škvarkový chléb z kvasku kváskový škvarkový chleba kváskový chleba v remosce kváskový škvarkový chléb kváskový chléb chleba z remosky škvarkový chléb
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, kmín drcený, škvarky
Klasický kváskový chléb se škvarky (z remosky nebo trouby)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw0o
18 názorů