Hovězí pupek na bylinkách
Suroviny
Porce: 2x 400g
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Protože masa bylo hodně /2x cca 400g na dvě porce/, bylo jen pár bramůrků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2014 10:38
Máš samozřejmě pravdu, ale české maso z dvouletého býka vyhoví taky. Pak do vakua a na tři týdny do lednice dokáže ten zázrak taky.
13. 2. 2014 22:56
No, pravda, zadarmo to není
13. 2. 2014 10:59
13. 2. 2014 10:49
13. 2. 2014 10:28
Dále, jsou dva druhy podávání.
První a doporučený je po odležení nakrájet na prkýnku na tenké plátky. Ono má dlouhé vlákno a je to skoro neukousnutelné.
Druhý je podávat vcelku, podivný zvyk v Česku a možná i jinde, protože co s tím na talíři, když to vzdoruje příborovým nožům.
Pupek nebo jak se tomu taky říká hrudí jsou dva druhy masa. První, vpředu hrudního koše je v Americe skirt, druhý, víc vzadu flank. http://en.wikipedia.org/wiki/Skirt_steak
Liší se jen tím, kterým směrem vede vlákno a napříč vlákna se musí krájet.
13. 2. 2014 10:03
12. 2. 2014 23:32
12. 2. 2014 23:11
To co je na obrázku moc jedle nevypadá, natož "velmi jedle" jak je psáno níže, už vůbec ne
Jídlo má tu výhodu, že když prošvihnete ten správný moment tepelné úpravy, tak maso dodusíte. Akorát budete jídlo podávat minimálně o hodinku později
Vím, o čem mluvím. Zkoušel jsem dělat pupek na minutku 2x
Poprvé jsem sousto zkoušel ukroutit po krokodýlím způsobu, podruhé urvat jako hyena V obou případech jsem to nakonec dotáhl do poživatelna v troubě
Z postupu to není příliš znát, tak by mě zajímalo, zda autor opravdu takové kousky poměřuje teploměrem, a pokud ano, tak jakým.
Já mám bodcový teploměr, ale na takové maso je nevhodný, tak proto se ptám
12. 2. 2014 14:56
Samozřejmě musí být dokonale očištěno od blan i tlustého na povrchu. Tuk uvnitř naopak pomůže aby maso nebylo suché.
Je to naše oblíbené, ale těžko se shání vcelku a bez kosti, normálně se prodává na polévku a v menších kusech.
Po tomhle úvodu je snad samozřejmý bod a kytička
12. 2. 2014 13:57
12. 2. 2014 13:19
12. 2. 2014 13:14
12. 2. 2014 13:12
Jen mám problém.Na tyto"minutky"si netroufámMám strach,že bych masíčko zmrvila
12. 2. 2014 12:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 18 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 1 hodinou
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 5 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 7 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 8 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 8 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 8 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 8 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 9 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovezi pupek hovězí pupek recept hovezi pupek recepty hovězí na bylinkách skirt steak recepty hovězí pupek recepty z hovězího pupku hovězí pupek uprava pomalu pečený hovězí pupek hovězí spodní šál recept recept na hovězí pupek veprovy pupek hovězí spodní šál recepty polevka z hoveziho pupku pečený hovězí pupek úprava hovězího pupku hovezi hrudni recepty recepty na hovězí pupek skirt steak recept recept hovezi pupek
Suroviny: pupek hovězí, olej olivový, rozmarýn, tymián, ořech muškátový, sůl, pepř
Hovězí pupek na bylinkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5rp
14 názorů