Tříbarevná pohanka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 019 kJ / 2 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,63 g |
Tuky | 46,04 g |
Vláknina | 63,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 349,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inšpirovala som sa na www.zdravisusmevem.cz, ale prispôsobila som si suroviny podľa seba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2016 07:29
10. 4. 2016 13:07
28. 2. 2014 10:13
27. 2. 2014 21:31
Nedorazil
25. 2. 2014 22:38
Keď píšem do perín, tak to myslím obrazne, ani ja periny nemám, ale voľakedy sa to tak robilo, ja strčím tú pohánku do paplóna, zabalím ju
Ďakujem za pochvalu
Daj mi prosím ťa vedieť, ako si dopadla s tým naklíčenám Toto som ešte nerobila.
Ak chceš a môžeš, ozvi sa mi mailom na moju adresu: tralaland@email.cz
25. 2. 2014 22:24
Vtáčiky ešte kúsok počkajú, aký bude výsledok
klíčenia
25. 2. 2014 22:13
Neviem, či si niekedy kúpila "Šošovicová polievka s pohánkou". Ono to nemá nič spoločné s polievkou, ale je to zmes červenej lúpanej šošovice a lúpanej pohánky. Ja ju používam - a doporučujem aj tým, čo ešte nemajú skúsenosti s pohánkou - na zahusťovanie zeleninových polievok. Asi v polovici varu prihodím tak za hrsť do polievky a oni-obe, sa takmer rozvaria a polievku aj zahustia, aj jej dodajú takú dobrú plnú chuť.
Ináč ja používam pohánku aj ako "tarhoňu", vlastne je to tak isto ako ty, len ja nemám periny, takže dôjde za 10 min. aj na vyp. sporáku a potom sa znova orestuje tak, aby chytila trošku farbu, podleje sa vývarom - ale už len trošku a dorobí sa ako tarhoňa.
Nemá to chybu.
Lenže, ty si pohánku povýšila na 5 hviezdičkovú prílohu a to sa mi veľmi páči, ja mám rada farebné papanie, takže to určite vyskúšam.
Ináč, už som čítala recept aj na pohaňkoto - teda ryzoto s pohánky.
25. 2. 2014 10:18
25. 2. 2014 08:47
Inak bez pohánky si neviem už predstaviť existovať, keď si človek vymaká jej prípravu, nedá na ňu dopustiť. Používam aj pohánkovú múku, do chleba, ale okolo Svidníka, na Rusnakoch, ako sa u nás na východe hovorí , sa používa aj na pirohy, vravia im tatarčené pirohy, sú vynikajúce, len na rozdiel od našich z pšeničnej múky tmavé. Tak sa hovorí pohánke tatarka, lebo ju do našich končín doniesli Tatári.
Pozrela som sa na internete na tú nelúpanú pohánku, tak tá nie je určená na varenie, ale na naklíčovanie http://www.slnecnica.sk/produkt/pohanka-nelupana-p... . Takže ozaj predpokladám, žemáš doma tmavú termicky lúpanú pohánku.
Ozvi sa mi prosím, akú to máš doma pohánku, som fakt zvedavá
24. 2. 2014 22:54
Prosila by som vysvetlenie. Píšeš tmavú, alebo svetlú. Pokiaľ já viem, tmavá pohánka je nelúpaná a svetlá je lúpaná a ich príprava je odlišná, aspoň čo sa týka dĺžky prípravy.
Ja sa totiž nikde neviem dozvedieť, ako je to, lebo pred nelúpanou ma každý varuje, vraj sa nedá dobre pripraviť. Mám ju doma a neviem čo s ňou. Pritom pohánku - lúpanú používam aj ako závarku do polievok.
Ak s tým máš skúsenosti, prosím ťa o radu.
23. 2. 2014 20:05
23. 2. 2014 16:41
23. 2. 2014 16:21
23. 2. 2014 15:53
23. 2. 2014 15:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 9 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 10 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Jogurtový chlebíček
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno 11. 6. 2024 17:28
Právě bylo uvařeno:
Slané muffiny
olca1983 uvařila před 3 minutami
Cookies s čokoládou
Simooor uvařil před 29 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Simooor uvařila před 30 minutami
Meruňkový koláč
trousilova uvařila před 51 minutami
Řecké patates
KatkaCechova uvařila před 51 minutami
Babiččina kulajda
hajibuni uvařila před 1 hodinou
Salát s cottage sýrem
Franibald uvařil před 3 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Jirka6363 uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
OstravskyOtec uvařil před 5 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
jana.mit uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Tuky a oleje v kuchyni: Poradíme, které použít ke smažení a které raději do salátů
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
Další recepty
Tématické fráze: tncz nova levné recepty ládi hrušky pohanka recepty mail tralaland.sk loc:cz mail zdravisusmevem.cz loc:cz top recepty s pohankou recepty z pohanky hodnoceni zdravisusmevem.cz třibarevna paprika recepty tribarevna rýže recepty recept na pohánku pirohy z pohanky pohanka tatarka tribarevna buchta ladi hrusky tribarevna rýže recept tříbarevná buchta od ládi hrušky pirohy bez pšenice tipy triky svidnika recept na donuti skusenosti mas pohanka kupit
Suroviny: pohanka, olej, kukuřice, koření kari, zázvor mletý, pepř bílý mletý, sůl, cibule, olej, hrášek, paprika čerstvá zelená, petrželka, česnek, pepř, sůl, cibule, olej, protlak rajčatový, česnek, paprika sušená sladká, pepř, sůl, cibule, olej
Tříbarevná pohanka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwWA
16 názorů