Sulc-huspenina z vepřové hlavy
Domácí sulc je diametrálně odlišná věc od kupovaného produktu. Do domácího, ochuceného podle své chuti dáte jen to, co opravdu chcete jíst. Až si naložíte porci hotového na talířek, přikousnete krajíc dobrého chleba, zapomenete na vynaloženou práci.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 690 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,66 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 25,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Máme moc rádi domácí sulc, který většinou děláme z vepřových kolen, nožek a zeleniny.
Já jsem do pár formiček přidala nakrájenou pažitku, aby to bylo i hezky barevné.
Vím, že různých sulců a huspenin je tady hodně, ale ne za tak málo peněz.
Snad nebude vadit, když tady přidám i tuto levnou záležitost. Pokud ano, není problém recept odstranit.
Hotového sulcu je cca 2,65 litu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2021 17:37
RobertM:
16. 2. 2021 22:01
My na sulc prostě obereme maso z vepřových kolen nebo hlavy nebo nožiček, dáme to do vývaru a necháme ztuhnout. Žádná želatina, žádná zelenina. A zmizí to maximálně do dvou dnů.
26. 5. 2014 13:44
Anna Kocikova: Hihi to znám... ale vždyť život (krom jiného) je hlavně o dobrotách a o jídle samotném, co si budem povídat
26. 5. 2014 13:11
be.amenity:Martinko,můžeš to také udělat jen z 1/2hlavy.I na té polovině je dost masa na obrání.My jsme také jen dva,ale tady s tím nemáme problém,že by to dlouho leželo v ledniciTato várka zmizela během týdne a 17.5.jsem musela dělat znovaA pak se člověk diví,že ne a ne zhubnout
26. 5. 2014 12:50
Anna Kocikova: Oooo super, že to vydrží takto dlouho Poněvadž u nás ve dvou bychom takovéto množství během pár dní nespořádali Tak jak bude mít náš řezník hlavu k mání, jdu do toho
23. 5. 2014 18:09
be.amenity:Martinko,děkuji za zájem
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako játak sulc v lednici vydrží i 14dní
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako játak sulc v lednici vydrží i 14dní
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin
23. 5. 2014 16:19
Pěkný, jednoduchý recept jak na sulc Určitě brzy vyzkouším
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici
13. 5. 2014 15:36
rozmarynaH:Děkuji
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsícManžel má sulc hrozně rádLíčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezanáKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupkyteď to všechno dávají pryč
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsícManžel má sulc hrozně rádLíčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezanáKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupkyteď to všechno dávají pryč
13. 5. 2014 09:51
Sulc mám moc ráda, dělávám ho nejraději v období od Mikuláše do Silvestra. Moc hezké foto. U nás se vždycky z hlavy vyřízla líčka a ta se dělala jako samostatný pokrm. +17
12. 5. 2014 21:35
Děkuji všem
12. 5. 2014 20:47
paráda
12. 5. 2014 20:40
Taky jsem nedávno dělala, ale z kolena. Někdy zeleninu dávám, někdy ne, ale obojí je dobrota. I když já radši tláču
10. 5. 2014 21:20
Jen si sáhnout pře monitor...
10. 5. 2014 19:35
Nádherný a určitě moc dobrý.
10. 5. 2014 18:13
Sulc milujeme, sice ho dělám jinak, ale ten tvůj je nádhera, když ho udělám víc než ho sníme , tak klidně naleju do skleniček a zavařím ho. Takže teď jdu do sklepa a každýmu skleničku přinesu.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 11 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 13 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 13 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 13 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 6 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 9 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 10 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 12 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 12 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 16 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 17 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 17 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 17 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
I v panelákovém bytě můžete připravit některé ze zabijačkových specialit. Vyzkoušejte huspeninu neboli sulc
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Další recepty
Tématické fráze: domácí sulc z kolene a nožek veprova hlava recepty vepřova hlava vepřový sulc domácí vepřový sulc veprova huspenina domácí sulc z vepřového masa vepřová hlava recept jak dlouho vydrží sulc domácí sulc z vepřového kolena vařená vepřová hlava vepřová hlava cena domácí sulc z hlavy recepty z vepřové hlavy cena vepřové hlavy vepřové hlavy sulc domácí huspenina pomazanka z vepřove hlavy recept vepřová hlava
Suroviny: hlava vepřová, pepř celý, cibule, česnek, směs zeleninová hradišťanka, ocet, želatina prášková, sůl
Sulc-huspenina z vepřové hlavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN7q
23 názorů