Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 148 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,89 g |
Tuky | 3,64 g |
Vláknina | 19,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bazalku můžeme samozřejmě použít i čerstvou ;-)
Stejný recept jsem tu nenašla, ale do podobných přidávám jak jinak než jeden trochu podobný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2015 10:39
danielle72:no fakt je,že kdyby se neřeklo,že je to z lilku,tak se to hned nepozná
5. 5. 2015 09:45
Simona Kucerova: Díky, Simonko Je pravda, že i v restauraci byl tento recept hodně oblíbený, dávali si jej nejen vegani a vegetariáni.
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat ), nakonec okoštovali - a pak na něj zvali své známé. Jeden z nich, typický masožravec a odpůrce zeleniny, prý dokonce uvedl manželku do mdlob, když přidal lilek do nákupního vozíku
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat ), nakonec okoštovali - a pak na něj zvali své známé. Jeden z nich, typický masožravec a odpůrce zeleniny, prý dokonce uvedl manželku do mdlob, když přidal lilek do nákupního vozíku
5. 5. 2015 09:05
Musím ještě jednou pochválit receptík,udělala jsem tataráček, jen jsem neměla bazalku,tak jsem na radu autorky dala majoránku,nemělo to cbybu,moc nám chutnalo.,ale vyzkouším i s tou bazalkou,zas to bude jiné
2. 5. 2015 23:33
Simona Kucerova: Jé, děkuji za pochvalu, to mám velkou radost Určitě se Ti podařil, to je jednoduchý recept
2. 5. 2015 20:40
2. 5. 2015 17:58
Tento receptík jsem měla možnost ochutnat přímo od autorkymusím říci,že to nemá chybičku!!!Zkusím sama udělat a doufám,že se mi podaří tak jako DanielceNeváhejte a zkuste jako super svačinku a nebo lehčí večeři,je to mňamkabodík dávám,neb je zasloužený
29. 6. 2014 11:16
Dávám bodík
29. 6. 2014 10:50
Hezké, určitě i dobré
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 6 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 10 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 14 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
vladhn uvařila před 51 minutami
Velice pikantní utopenci jen pro otrlé
zutro uvařil před 56 minutami
Pohár ze zakysané smetany a pudinku bez vaření
Moanka uvařila před 2 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
RabaRoman uvařila před 3 hodinami
Sirup z květů černého bezu
Mishishe1 uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 7 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 7 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 7 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Další recepty
Tématické fráze: opečený lilek amuse-bouche recept vypocení lilku lilek jako tatarák amuse bouche recepty tatarák z lilků amuse bouche amuse bouche recept dobroty z lilku baklažan recept peceny lilkovy tatarak lilkový tatarák, lilkový kaviár tataráček ze zeleniny lilek recepty recept tatarák z lilku lilek opeceny recepty - tatarák z lilku amuse-bouche recepty vegetarián amous bouche baklazany
Suroviny: lilek, sůl, citron, česnek, sušená bazalka, olej olivový
Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBqK
8 názorů