Řecká musaka
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 110 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,05 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,08 g |
–– polynenasycené | 0,06 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 3,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Lilek není chuťově příliš výrazný, a proto v této kombinaci zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je to skvělá kombinace a také výborná příležitost…
Přejete si méně špinavého nádobí, méně práce v kuchyni a více času na povídání u večeře? Připravte si vepřové maso s rýží v jednom pekáčku. Krkovičku nebo plec jsme…
Kuskus si v naší kuchyni získal stálé místo díky jednoduchosti a rychlosti přípravy. Můžeme ho smíchat se směsí zeleniny, kterou orestujeme na másle, zjemníme cottage…
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, rajčata na měsíčky, papriku na proužky a lilek na drobné kostičky.Do pánve dáme rozehřát olej a maso na něm krátce opečeme a…
Lilek nakrájíme asi na 2 cm silné plátky (pro každého strávníka počítáme s jedním Hermelínem a třemi plátky lilku), osolíme a necháme nejméně půl hodiny vypotit. Poté…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme nadrobno(můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata).Promícháme s posekanou naťovou cibulkou, osolíme,…
Tofu nakrájíme na proužky a v misce smícháme se sójovou omáčkou (občas promíchnout).Na pánev dáme lžičku oleje, rozehřejeme, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne…
Lilek omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme péct do trouby na 15 minut na 200…
Do misy namrvíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažnej vody, trocha múky, premiešame a necháme na teple vykysnúť. Prisypeme zvyšok múky a vlažnou vodou spracujeme na…
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm…
Brambory i ostatní zeleninu pečlivě omyjeme, řepu oloupeme. Brambory nakrájíme na čtvrtky, zeleninu na větší kousky, lilky necháme vcelku. Vše dáváme do pekáčku.Přidáme…
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit asi 15 minut. Pak jej otřeme papírovou útěrkou a nakrájíme na kostičky. Také cuketu a kapii nakrájíme na kostičky…
Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme.Do dužiny uděláme zářezy, abychom neprořízli spodní slupku.Do jednotlivých zářezů vložíme tenké plátky oloupaného česneku, osolíme,…
Lilky umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, časť vydlabeme. vydlabanú časť pokrájame, osolíme, osolíme aj lodičky z baklažánov, necháme vypotiť. Na oleji speníme cibuľu,…
Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250…
Lilek oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme na sítu vypotit. Osušíme je papírovou utěrkou a osmahneme na trošce oleje. Brambory uvaříme do…
Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi 4 x , ale nedokrojíme u stopky, řez i nákroje posolíme necháme vypotit cca 25-30 min. Otřeme papírovou utěrkou a …
Maso potřeme veškerým kořením, zalijeme červeným vínem a necháme pár hodin marinovat. Poté osolíme, nakrájíme si cibuli, přidáme k masu a vložíme do trouby vyhřáté na…
Lilek je celoročně lehce dostupný v obchodech, přesto se mu ještě stále dost lidí vyhýbá. Je to skvělá zelenina, z níž se dají za chvilinku vytvořit na pánvi luxusní…
Oloupejte lilek, okraje odkrojte. Pak lilek nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve velkém hrnci necháme vřít vodu, do které lilky vhodíme a necháme je max. na 2…
Přidáno před 29 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Jak na velikonoční osení? Místo květináče je dejte do skořápky od vajíček. Tady je návod, jak na to!
1 + 1 zdarma je laciný trik obchodníků. Jak správně nakupovat, abyste nemuseli vyhazovat jídlo?
Tajemství točené zmrzliny: Za její původ vděčíme malé nehodě na předměstí New Yorku