Španělská Sangría
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 220 kJ / 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nápoj můžeme dát i na 2 hodiny vychladit do lednice, ale při pokojové teplotě se lépe propojí a smísí chutě vína a ovoce.
Část pomerančů můžeme nakrájet na plátky, ale může se stát, že nápoj získá nahořklou chuť kůry.
Kdo chce, může přidat i kousek skořice vcelku.
Cukr můžeme dát rovnou do vína, bez toho, abychom ho nechali rozpustit ve vodě. Může se ale stát, že se ve víně kompletně nerozpustí.
Existují různé variace, co se týká množství surovin nebo druhů ovoce, doporučuje se přidávat pevné ovoce, ne moc měkké. Dá se říct, že broskev je ovoce, které by v nápoji nemělo chybět. Podle chuti můžeme přidat i jiný druh ovoce.
Doporučuje se používat mladší ročníky vína, které neležely dlouhou dobu v sudech. Já jsem použil víno joven (mladé) ze španělské oblasti Ribera del Duero. Hotový nápoj doladíme podle chuti (více cukru, atd.), každé víno je jiné.
Při podávání můžeme nápoj dolít perlivou vodou.
Chceme-li, aby byl nápoj silnější, přilijeme na začátku do vína pomerančový likér nebo třtinový rum.
Pro všeználky, kteří by tady chtěli psát, že takto se Sangría nedělá, přidávám odkazy, kde jsem čerpal inspiraci, a rovnou můžou psát rodilým Španělům, že to není Sangría. Děkuji. http://javirecetas.hola.com/sangria-como-hacer-san...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2015 13:41
13. 6. 2015 12:10
13. 6. 2015 11:58
Jitkas: ve Španělsku se dělá i z bílého vína nebo sektu (cava) a s tou fantou bych tomu i věřil, někdo přidává i perlivou vodu s příchutí citronu
dasa:
12. 6. 2015 18:11
12. 6. 2015 09:00
Dostala jsem na Sangriu chuť
12. 6. 2015 08:48
12. 6. 2015 08:21
11. 6. 2015 15:26
zizala: Tu koupenou neznám, nevím jak chutná
magdalena66: Ano máš naprostou pravdu, co recept to originál , podle reakcí na Facebooku jsou zase češi mistři všeho a jedině tak jak ji dělají oni, je to ta pravá Sangría
11. 6. 2015 12:38
11. 6. 2015 11:27
11. 6. 2015 08:09
11. 6. 2015 08:07
11. 6. 2015 08:00
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
danila uvařila před 23 minutami
Kynutý koláč s jablečnou náplní
keijei uvařil před 30 minutami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
Manelka uvařila před 39 minutami
Kotlety se šlehačkou
jalamo uvařila před 48 minutami
Extra rychlé lívance
sikorovaadel uvařila před 8 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
Petra.kaw uvařila před 10 hodinami
Tvarohový dezert do skla
Jamca uvařila před 11 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
lambadario uvařila před 12 hodinami
Ředkvičkový salát s majonézou
busy_dad uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sangria recept sangría domácí sangria recept na sangrii víno sangria domaci sangrie pravá sangria prava sangria recept sangria recept original recept sangria napoj sangria jak podavat sangrii sangrie sangria víno co je sangria sangrie recept jak udelat sangrii original sangria sangria original spanelsky napoj
Suroviny: cukr, voda, víno červené, broskve, pomeranče, šťáva citronová
Španělská Sangría
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9JB
13 názorů