Posvícenské koláče à la frgál
Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Energie | 32 188 kJ / 7 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 170,32 g |
Tuky | 299,34 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 1,83 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 1 062,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2015 23:22
Vlasta Dostálová:
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.
Koláče jsou "Posvícenské" tedy bohaté na tuk Já dávám na kilo mouky čtvrtku másla...
Ale jinak mi přijde v surovinách VŠEHO ostatního (na množství mouky) moc, ba až přespříliš. Moc bych se nedivil, kdyby ta 4 CELÁ vejce byl překlep... (že by 4 žloutky)
Až to zkusíte, dejte vědět zda těsto podle rcp nebylo moc řídké.
18. 6. 2015 10:28
Vlasta Dostálová:moc děkuju za nápad
18. 6. 2015 10:04
No, zkusím to i takto. Zdá se mi však 30 dkg másla moc, to ostatní dělám obdobně, ale tuky míchám i se sádlem a trochou oleje, nejen to máslo a dávám tak 22 dkg celkem. Dále to napajcuju rumem /není za chvíli v tom cítit/, protože ten podporuje kynutí, také citronovou kůrou z omytého citronu. Jinak do náplně na frgály se hodí také trojúhelník z rozvařených hrušek. Ty by se měly nejprve trochu nasušit na sušičce, pak je uvařit a naposledy rozemlít do nádivky, protože pak netečou. Na posvícení však děláme koláčky malé, z kila je jich u mně tak 180 ks. Mandlemi, rozinkami a drobenkou nešetřit. Každý to však dělá jinak. Učení a zkoušení je matka moudrosti.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 7 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 20 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 56 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Afrika řezy
viki85 uvařil před 1 hodinou
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 1 hodinou
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 1 hodinou
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí
Dana Lubovska uvařil před 2 hodinami
Candát na červené čočce
JirkaPotok uvařila před 3 hodinami
Vepřové maso v kedlubnách
trdlo uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: pravé posvícenské koláče meruňkový frgál meruňkový frgál recept kolace dostálová dostálová koláče posvícenské koláče ze sadlem posvícenské koláče se sádlem rychli recept na frgali kynutý posvícenský velký koláč kynutý koláč frgal posvícenské koláče velky kynuty kolač frgal jablková nádivka na frgál uvarit hrusky na kolace frgál z hladké mouky posvicenske kolace videorecepty posvícenské koláče náplně frgál recept posvícenské koláče podle hrušky jak se dela kolac frgal
Suroviny: droždí, cukr, mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, máslo,
Posvícenské koláče à la frgál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jPLY
3 názory