Medvědí česnek v ochuceném oleji
Chceme-li uchovat chuť a vůni čistě jarního medvědího česneku, nabízí se nám tato možnost. Ochucený olej s bylinnými listy se bude určitě hodit při přípravě těstovinových jídel, do salátů, omáček nebo polévek.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nápad mám od kamarádky, která tvrdí, že ji takto naložená směs vydrží celý rok. Takže jsem to na části své úrody zkusila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2016 00:40
Milka: Dík za tip
5. 5. 2016 19:46
Milka: Nie je to zlý nápad.
5. 5. 2016 19:35
Ja som rozpustila domácu bravčovú masť /sádlo/, do ktorej som dala na jemno nasekaný medvedí cesnak. Držím v chladničke. Vynikajúce natrieť na chlebík, položiť kúsok syra, prípadne nejakú zeleninku a pochútka je hotová.
4. 5. 2016 20:15
chocolate: pažitku v žádném případě nesuším, bylinkový olej dělám a jsem spokojená, s mraženými bylinkami taktéž. Ano, jasně že jsou lepší čerstvé, leč jako náhrada než jsou k dispozici čerstvé, stačí.
4. 5. 2016 19:16
A ma to jeste nejakou chut po case? Jen se ptam, zkusenost mam jen s mrazenym, ktery stal za houby a kupovanym susenym, coz bylo o nicem. Asi jako susena pazitka.
Nejlepsi byl fakt cerstvy, ale vzhledem k tomu, ze nemame "naleziste", zase takova hitparada to u nas, kteri kupujeme na Zelnaku, neni.
Olej me zajima.
Nejlepsi byl fakt cerstvy, ale vzhledem k tomu, ze nemame "naleziste", zase takova hitparada to u nas, kteri kupujeme na Zelnaku, neni.
Olej me zajima.
4. 5. 2016 18:28
casino: jo do jednoho vzorku jo, proč. Mně medvěd pod okny neroste, mám problém ho sehnat. Dostala jsem velké množství i jsem zužitkovala, přece to nevyhodím, sušit je to blbost. Většina je v mrazáku, něco jsem dala do oleje, pesto sem nedělala.
4. 5. 2016 18:00
casino: tak jsme na tom stejně
4. 5. 2016 17:52
maris:
Mám stejnou zkušenost...
Vařím podle sezon, ale medvědi mi rostou pod okny v množství větším než velkém (chodím na ně s "kosou") tak je mi líto když do nich sousedovi zaměstnanci posléze vjedou sekačkami a udělají z nich "pesto"
No, 1x jsem jimi i vyfutroval mrazák, ale po nějaké době bylo listí na pepř...
Takže, vařím když to roste a po zbytek roku se těším, že až to zjara zase vyleze ze země
spagetka:
Fakt jste tam dala kari
Mám stejnou zkušenost...
Vařím podle sezon, ale medvědi mi rostou pod okny v množství větším než velkém (chodím na ně s "kosou") tak je mi líto když do nich sousedovi zaměstnanci posléze vjedou sekačkami a udělají z nich "pesto"
No, 1x jsem jimi i vyfutroval mrazák, ale po nějaké době bylo listí na pepř...
Takže, vařím když to roste a po zbytek roku se těším, že až to zjara zase vyleze ze země
spagetka:
Fakt jste tam dala kari
4. 5. 2016 14:18
Já jsem také pro okamžitou spotřebu - tedy jak je venku (česnek), jinak to už není ono .
4. 5. 2016 13:52
maris: s tím souhlasím, zkusila jsem pesto a mě nechutnalo, udělat a spotřebovat, neskladovat
4. 5. 2016 13:12
Já jsem po mnohaletém experimentování s medvědím česnekem došla k názoru, že nejlepší je čerstvý, maximálně udělám pesto k rychlé spotřebě, jinak už se nesnažím ho nějak uchovat a těším se na další úrodu čerstvého
4. 5. 2016 12:32
spagetka: jasně, že to máš jinak Základem ale vždycky budou bylinky v oleji se solí....letos plánuji udělat znovu
4. 5. 2016 12:30
4. 5. 2016 12:19
cathleen: no vidíš jaký jsem sklerotik? , ale mám ho trošku jinak, medvěda + další koření
4. 5. 2016 12:07
Spagi, už vloni v červenci ses na to chystala
https://www.toprecepty.cz/recept/43820-bylinky-v-o...
https://www.toprecepty.cz/recept/43820-bylinky-v-o...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 16 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 20 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 8 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 8 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 9 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 11 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 12 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 13 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 13 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: medvědí česnek recepty olej z medvědího česneku jak sušit medvědí česnek olej s medvědím česnekem recepty s medvědím česnekem medvědí česnek recept medvědí česnek jak ho uchovat jak nejlépe uchovat medvědí česnek naložený medvědí česnek recepty z medvědího česneku medvědí česnek olej recept na medvědí česnek medvědí česnek do mrazáku olej s medvědího česneku medvědí česnek jak uchovat recept na medvědí česnek s olejem a soli jak uchovat medvědi česnek jak uchovat pesto z medvědího česneku nakládání medvědího česneku rozmarýn v česnek v oleji
Suroviny: česnek mědvědí, olej, koření, sůl
Medvědí česnek v ochuceném oleji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrO5
15 názorů