Hovězí guláš
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená chuť masa a koření nemá chybu. V ideálním případě nechte guláš 1-2 dny uležet.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 15 840 kJ / 3 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 323,60 g |
Tuky | 230,46 g |
Vláknina | 43,50 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 91,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2009 21:22
Jani R. - vím,jak to myslíš s tou cenou za elektřinu, bohužel, je to drsné. Ale jednou za čas? Ono se fakt nevyrovná ta chuť a barva, když to děláš přímo v kastrolu a upřímně - ten gulášek, když necháš odležet , takže nemusíš pak vařit každý den a ušetříš, fakt - mám taky jen elektřinu a takhle to dělám. Ať si Unie říká,co chce - prostě odležet!!! Zkusím ten nápad s tím vývarem z kolena - to jsem do guláše nedělala Jendo
26. 5. 2009 20:47
Neznám tenhle gulášek s celerem a opraženou moukou, ale příště ho určitě vyzkouším.
Taky nejsem zastáncem tlakového hrnce na tyhle omajdy, při jejichž přípravě se masíko musí dlouho převalovat a nechávat pořádně vysmahnout, aby bylo šťavnaté a mělo krásnou barvu.
Bodík posílám!
26. 5. 2009 20:24
Domníval jsem se, Jani, že otázku tlakáče máme vyřešenou.
Vůbec to není o tom, že jsem nepřítel tlakáčů, ba naopak, tlakáč používám velice často, ale ne k přípravě klasického hovězího guláše.
26. 5. 2009 20:17
26. 5. 2009 19:54
26. 5. 2009 19:47
26. 5. 2009 19:35
26. 5. 2009 19:32
26. 5. 2009 19:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 21 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Utopenci dle Borease
Přidáno 6. 6. 2024 22:54
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MoniTom uvařila před 2 minutami
Béřovický králík
hcharvatova@seznam.cz uvařila před 11 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
bystrouska uvařil před 56 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
RomanPustaj uvařila před 12 hodinami
Výborný makovec
VeronikaJimenez2024cz uvařila před 13 hodinami
Vepřové plátky na pórku
HacRadek uvařila před 13 hodinami
Dudácká pomazánka
Swarofka uvařila před 14 hodinami
Domácí vánočka
Tomaassss uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Suchá jíška se hodí k zahuštění a neobsahuje tuk. Pro snížení spotřeby tuků to může být dobrá volba. Poradíme, jak na to
Jak uvařit hrnkové knedlíky. Nejrychlejší knedlíky, které hravě zvládne i začátečník
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Další recepty
Tématické fráze: hovězí guláš hovězí guláš recept guláš guláš hovězí recept na hovězí guláš hovězí guláš recepty jaké maso na hovězí guláš guláš recept příprava hovězího guláše recept hovezi gulas maso na guláš jak dlouho vařit guláš hovezi guláš top recept jaké maso na guláš hovězí guláš top recepty recepty hovězí guláš jak vařit guláš jak dlouho vařit hovězí maso gulas z hoveziho masa jaké hovězí na guláš
Suroviny: kližka hovězí, cibule, sádlo, celer, paprika sušená sladká, majoránka, pepř mletý, kmín celý, česnek, protlak rajčatový, hořčice plnotučná, koření polévkové, mouka hladká, koleno vepřové, kosti vepřové, sůl, pepř celý, libeček, voda
Hovězí guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOLJ
54 názorů