Česnekové tyčky z rohlíků
I staré rohlíky můžeme ještě využít, skvěle se hodí pro přípravu slaných tyček, které si vychutnáme jako pohoštění k vínu nebo alternativu brambůrků. Ochutíme je česnekovým máslem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 493 kJ / 1 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,19 g |
Tuky | 87,97 g |
Vláknina | 13,79 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,14 g |
Sacharidy | 158,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Spotřebujeme klidně i tři dny staré rohlíky, lépe se krájí. Vhodné k vínu, nebo třeba k polévce, anebo jen tak. Okořenit si je můžete různě, vaším oblíbeným kořením i pikantním.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2016 21:28
cecilka: Je pravda, že je spoustu druhů rohlíků. A zrovna ty co se prodávají u nás jsou třeba úplně jiné než kdekoliv jinde. Ale je pravda, že musí být starší. Jinak děkuji ti..
18. 11. 2016 21:24
mika59: ja už nemám čo testovať, všetky skončili v mojom brušku. Ale musím povedať, lepšie je krájať rožky nie celkom suché=max 1-dňové, staršie sa už drobia, teda aspoň tie, čo predávajú v našom obchode. Solila som ich minimálne a .... a namáčala si si niekedy slané tyčinky do nejakej omáčky=preklad do súčasného slovníka=dipu? Ja nie.Uprednostňujem vhodné nápoje=vínkp alebo pivo.
18. 11. 2016 21:03
cecilka: Cecilko moc děkuji, tyčky testuji a mám je už pár dnů v uzavřené dóze. Jsou pořád křupavé. A když potřebuji nakrájím je třeba na krutonky do salátu, nebo pužiju na nabírání do oblíbeného dipu..
18. 11. 2016 18:21
, ešte neviem, koľko zdvihnutých prstov by som mala dať, pretože je to skvelý recept, vždy lepši ako "čipsy-umeláky" .
17. 11. 2016 13:19
super nápad , lepší než kolečka
17. 11. 2016 00:02
popoluska340: Taky Tobě moc děkuji i za pěknou fotku...
17. 11. 2016 00:00
jiřina: epeckova@seznam.cz: Děkuji moc..
16. 11. 2016 23:23
Dneska som ich piekla a vyborne.Urcite budem robit moc casto.K polievkam vyborne.
16. 11. 2016 21:10
Vždycky jde o ten nápad! je to výborné!
14. 11. 2016 20:46
Je to dobrý nápad zkusím.Jinak jsem dělávala rohlíky nakrájela na 1 cm kolečka obalila ve vajíčku a smažila na oleji .Která vnučka měla ráda na sladko ,tak jsem posypala skořicí..A na slano posypala sýrem a přílohu kečup.A nyní se mi osvědčilo rozkrojím housku nebo rohlík .15 dkg měkkého salámu 10 dkg sýra nastrouhám klepnu do toho 1 vajíčko rozmíchám.Namažu na pečivo , dám si na pánvičku olej nebo na čem jste zvyklé péct.Na talíř si usypu trochu strouhanky .Namazané pečivo ,ano jen tím namazaným tupnu do strouhanky a rychle osmažím.Je to teplé a každému to chutná.A když je rajčátko nemusí být.Takhle všechno staré pečivo sníme.
14. 11. 2016 12:21
Moc Vám všem děkuji..
14. 11. 2016 10:50
Viem si predsravit taketo tycky k hokaidovej polievke.V mrazaku mam 2 take bezlepkove bagetky,akurat stvorene,zajtra si spravim na veceru.
14. 11. 2016 01:57
Je to opravdu super
13. 11. 2016 18:00
super
13. 11. 2016 17:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 23 minutami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 36 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 57 minutami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 1 hodinou
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 1 hodinou
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 2 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 4 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý? Na výběr je mnoho variant, od vody až po med
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: co ze starých rohlíků recepty ze starých rohlíků recepty staré rohlíky stare rohliky recepty z rohlíků co se starými rohlíky recept ze starých rohlíků rohlíkové čipsy tycinky z rohliku česnekovy rohlík co ze starých rohlíků recept co ze starších rohlíků ze starých rohlíku pecene rohliky z cesnekem recept co se starymi rohlíky opečené rohlíky v česneku starší rohliky recept staré rohlíky rohlik s česnekem staré rohlíky recept
Suroviny: rohlík, máslo, česnek, koření pizza, paprika sušená sladká, sůl
Česnekové tyčky z rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9OJ
25 názorů