Rychlá bezová buchta
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé kvítky a stonky bezu.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 23 507 kJ / 5 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,82 g |
Tuky | 180,74 g |
Vláknina | 18,79 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 908,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Buchta je po upečení v krajích hezky zlatá, chutná opravdu po bezu a jsou v ní vidět jednotlivé kvítky a zelenavé stonky, což je pěkně jarní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2017 18:31
dopečeno, přidávám s dovolením foto, bodík už letěl
31. 5. 2017 09:51
...a je to v troubě!
Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou
Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
***
...a je to:
Vyšlo to nastejno
Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne) a bezovou pana cottou
Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou
Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
***
...a je to:
Vyšlo to nastejno
Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne) a bezovou pana cottou
30. 5. 2017 22:13
mám ráda bezinky v různých těstech, zkusím
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 1 hodinou
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 4 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 5 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 5 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 6 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 15 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kosmatice, to je nejlepší možnost, jak využít květy černého bezu. Křupavé těstíčko vylepší rum, důležité je krátké smažení při vyšší teplotě
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Další recepty
Tématické fráze: buchta s květem bezu rychlá buchta bezinkova buchta rychlá buchta recept buchta z bezu buchta z bezinek buchta s bezovymi kvety buchta s z bezinek buchta s octem buchta z octu buchta kvez bublanina s bezinkami buchta s kvety bezinek buchta ze škrobu moučník z květu bezu rychla bezinkova škrob do buchty buchta z octa zhnědlo mi těsto
Suroviny: mléko, kypřící prášek do pečiva, ocet jablečný, mouka polohrubá, škrob kukuřičný, olej, cukr krystal,
Rychlá bezová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwZl
3 názory