Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Jemná a krémová houbová omáčka je zahuštěná smetanou a troškou mouky a dochucená jen solí a pepřem. Díky tomu vynikne pravá chuť a vůně hub. Hotovou omáčku podáváme s brambory a zastřenými vejci.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 484 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,25 g |
Tuky | 151,80 g |
Vláknina | 36,90 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 54,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku také můžeme těsně před koncem vaření mírně okyselit a osladit. Já to u této verze nedělám. Nechci posunout tu hříbkovou chuť do pozadí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 11. 2017 18:24
1. 11. 2017 12:01
24. 10. 2017 18:18
24. 10. 2017 16:36
24. 10. 2017 13:42
23. 10. 2017 20:08
23. 10. 2017 19:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 20 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Škubánky na slano
CharlotteK@seznam.cz uvařila před 29 minutami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 1 hodinou
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 1 hodinou
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 3 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 12 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 12 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 12 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 13 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 13 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
7 oblíbených receptů z čerstvých hub. Houby sbíráme od konce jara až do prvních mrazíků, ale houbová jídla vaříme celý rok
Jak připravit a podusit houby na nejlepší houbovou smaženici? Začátečníkům poradíme jednoduchý a osvědčený postup
Další recepty
Tématické fráze: houbová smetanová omáčka smetanova houbová omáčka nejlepší smetanová houbová omáčka houbová omáčka houbova omacka smetanova houbova omacka smetanova houby se smetanovou omáčkou smetanová houbová omáčka recept nejlepší houbová omáčka smetanova omáčka s houbami recept na smetanovou houbovou omáčku houbová omáčka recept houbova smetanova omacka recept houbová omáčka z čerstvých hub kdy okyselit smetanovou omáčku houby se smetanovu omáčkou nejlepší smetanová omáčka s houbami recept na houbovou omáčku varime houbova omáčka jak okyselit smetanovou omacku
Suroviny: houby čerstvé, voda, smetana ke šlehání, mouka hladká, pepř mletý, sůl, mléko
Houbová omáčka se smetanovou záklechtkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pDx1
7 názorů