Guláš z hovězího ...
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 580 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,78 g |
Tuky | 8,95 g |
Vláknina | 7,55 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 24,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2017 21:28
Dajda: ja chtela dat jen gulas, ale nepustilo me to :D
6. 12. 2017 21:27
cecilka: super to jsem mela na mysli, jsem to blbe napsala, i s tou vodou to delam tak, jen jsem to neumela tak dobre napsat :D
5. 12. 2017 14:27
Chtělo by to jiný obrázek, rozmočené knedlíky brrrr
1. 12. 2017 16:51
casino: suhlasim s vami, ako obycajne, no ja by som to radsej "nezastrikavala ani octikem, ani otikem", a budem sa radsej riadit radami mojich skoro madarskych susedov=vsetko musi byt "primerene", no masa radsej viac ????????????ako cibule.
1. 12. 2017 15:34
zizala: ...naprostý souhlas - ty knedlíky rozmočené
...nevím jak kdo ale já do hovězího guláše nikdy kmín nedávám. Hovězí a kmín mi nějak nejde dohromady. Kmín nesmí chybět ve vepřovém guláši (dávám ho hned do cibulky).
...říká se, že nejlepší hovězí guláš má být jednou přiměřeně připálený. Mě se to jednou nechtěně povedlo, byl fakt dobrý ale vědomně se o to už nepokouším
...nevím jak kdo ale já do hovězího guláše nikdy kmín nedávám. Hovězí a kmín mi nějak nejde dohromady. Kmín nesmí chybět ve vepřovém guláši (dávám ho hned do cibulky).
...říká se, že nejlepší hovězí guláš má být jednou přiměřeně připálený. Mě se to jednou nechtěně povedlo, byl fakt dobrý ale vědomně se o to už nepokouším
1. 12. 2017 15:05
cecilka:
S množstvím cibule je to ± autobus
Kdysi jsem zvážil maso a dal cibule 1:1
Myslíte, že někdo poznal rozdíl? Nepoznal! ...akorát šťávička byla "plnější"
Důležitější je, jak moc je cibule udělaná. Občas se píše, že by měla chrastit. Ale smažte 2kg cibule aby chrastila... To by spíše jeden u plotny zapustil kořeny Podstatné je, že by měla být udělaná až tak, že cukr v ní obsažený lehce zkaramelizuje
No a když náhodou nezkaramelizuje, tak se nasládlý gulášek zastříkne octíkem, že
S množstvím cibule je to ± autobus
Kdysi jsem zvážil maso a dal cibule 1:1
Myslíte, že někdo poznal rozdíl? Nepoznal! ...akorát šťávička byla "plnější"
Důležitější je, jak moc je cibule udělaná. Občas se píše, že by měla chrastit. Ale smažte 2kg cibule aby chrastila... To by spíše jeden u plotny zapustil kořeny Podstatné je, že by měla být udělaná až tak, že cukr v ní obsažený lehce zkaramelizuje
No a když náhodou nezkaramelizuje, tak se nasládlý gulášek zastříkne octíkem, že
1. 12. 2017 13:51
. Nie som kuchárka, vraj pripálim aj čaj, no toto. Podľa fotky to vyzerá ako torta z bravčovej, alebo hovädzej pečene. No a, ak chceme robiť poctivý guľáš, tak: proporcie by mali byť nie jedna k jednej =kg mäsa=kg cibule, ale miska nakrájaného mäsa = miska nakrájanej cibule. Ubezpečujem všetkých, že nikdy to nebude kilo-kilo. A na masti, alebo inom tuku opražíme cibuľu, dáme červenú papriku, miešame a pridáme mäso. Necháme "zatiahnuť", podlejeme vodou, ale iba tak, aby mäso trošku vyčnievalo, pri väčšom množstve by sa varilo a mali by sme guľášovú polievku. Toto je recept na základný="pravý" guľáš. Mám ho od môjho maďardsko-nemecko-slovenského predka a potvrdili mi ho aj moji terajší súkmeňovci zo slovensko-maďarských hraníc.
1. 12. 2017 06:52
kristynrauf: Ano, stane se to skoro každému, ale když chci něco nabídnout ostatním a ne se jen prezentovat, je třeba dát si na tom záležet. Buď to zkrátka dělat "poctivě" nebo to nedělat vůbec.
Také s nálepkami pravý, poctivý nejlepší je lepší raději šetřit.
Také s nálepkami pravý, poctivý nejlepší je lepší raději šetřit.
30. 11. 2017 22:58
kristynrauf: Jasně, stane se..doplň si to..
30. 11. 2017 22:53
mika59: nn na oleji, poprve jsem psala recept, tak jsem par veci nejspis zapomnela :O
30. 11. 2017 21:43
Tu cibuli smažíme na sucho? bez tuku?..
30. 11. 2017 21:11
magdalenka: K poznámce jsem ani nedošla, stačil mi soupis surovin a obrázek.
30. 11. 2017 20:41
Nezdá sa mi poznámka hore v recepte. Pokiaľ viem, "kližka" nie je tlsté mäso. Je "libové" - prerastlé šľachami.
30. 11. 2017 20:34
To bude nějaký vtipálek, stačí se podívat na poměr surovin, z půl kila masa prý poctivý guláš po 4-6 lidí. Maso tam téměř není vidět, řídká omáčka a rozmočené knedlíky. To i u nás ve školní jídelně je ten guláš lepší.
30. 11. 2017 20:14
pomerančová šťáva do guláše?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 12 sekundami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 43 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 52 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 15 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Tématické fráze: poctivý hovězí guláš příprava hovězího guláše hovězí guláš recept poctivý guláš hovezy gulas nejlepší hovězí guláš s kuchařem u plotny recepty hovězí guláš s kuchařem u plotny hovězí gulas hovězí guláš s kuchařem u plotny gulas s kuchařem u plotny recepty s kucharem u plotny poctivi hovezi guláš hovězi gulaš recepty priprava gulase nejlepší maso na hovězí guláš poctivi gulas hovězý guláš recept guláš recept gulas pro 6 lidi
Suroviny: kližka hovězí, cibule, paprika sušená sladká, chilli, majoránka, kmín mletý, olej, sůl, pepř, chléb
Guláš z hovězího ...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mmZ3
15 názorů