Špenátová (nejen) velikonoční nádivka / žemlovka
Nádivka ve slaninovém kabátku chutná výborně a díky zelenému špenátu vypadá svěže a krásně na pohled. Díky uzenému masu také skvěle voní. Můžeme ji připravit na Velikonoce, nebo ji použít jako náplň například do kuřete nebo kachny.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
do formy na chlebíček 13x22 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 9 747 kJ / 2 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,76 g |
Tuky | 159,96 g |
Vláknina | 10,61 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 15,09 g |
Sacharidy | 92,17 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nádivku můžeme použít i jako náplň do kuřete, kachny, vepřové špičky z bůčku. Tu děláme většinou ze 2-3 rohlíků.
Pokud chceme nádivku vyloženě velikonoční, můžeme do ní před pečením vložit natvrdo uvařená vejce (nebo na půl překrojená) a to tak, že dáme vrstvu nádivky, na ni posadíme vejce a zbylou nádivkou je zakryjeme.
Pokud budeme dělat krutony z většího množství rohlíků, můžeme je opéct na másle v troubě za častého promíchání.
Jestliže chceme dělat nádivku do klasické formy na biskupský chlebíček, použijeme 5-6 rohlíků, do pekáče nebo zapékací mísy 8-10. Množství ingrediencí upravíme dle potřeby a odvíjí se od počtu použitých rohlíků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2024 22:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 8 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 32 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených receptů na tradiční velikonoční hlavičku. Co patří do této jarní nádivky a jak ji co nejlépe upéct
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: špenátová nádivka nadivka se špenátem velikonoční nádivka velikonoční nádivka recepty nádivka nejenvelikonocni nádivka ze špenátu velikonoční hlavička se špenátem listové rohlíčky se slaninou velikocní špenátová nádivka špenatova nadivka srohliku špenátová žemlovka s ueným masem recept nádivka špenátová ke králíkovi velikonocní nádivka on line recepty nadivka spenatova recept velikonoční nádivka velikonocní nadivka ze špenátu recept na velikonoční nádivku se špenátem velikonoční nádivka recept špenátová nádivka bez masa a slaniny špenáítová velikonočníé nádivka
Suroviny: slanina, rohlík, máslo, maso uzené, vejce, maso uzené, špenát listový, česnek, sůl, pepř mletý, květ muškátový, tuk
Špenátová (nejen) velikonoční nádivka / žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7mPr
1 názor