Božský bananabred
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 895 kJ / 1 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 126,62 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 114,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2018 16:00
hosta: ano, prdopeč ( tedy soda + vinný kámen + škrob) na rozdíl od čisté sody ( ta funguje jen při přidání nějaké "kyseliny" do těsta, stačí jogurt, lépe citronová šťáva nebo ocet) začne díky kombinaci kyselá+ zásaditá složka a stabilizační funkci škrobu fungovat až v teple....ale je velmi háklivý na stejnou tedy pokojovou teplotu všech složek jakékoli buchtičky...a jakmile ho budu prohánět s tekutou složkou mixérem, tak tu teplotu zvýším....
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
Já prdopeč moc nepoužívám, jen muffiny nebo mrkvový koláč, jinak dávám přednost hodně našlehaným vejcím nebo rozdělení vajec a vyšlehání sněhu. Ale jednou jsem "ulítla" a dala prdopeč šlehat s tekutou složkou...u vyzkoušeného receptu...
24. 3. 2018 15:31
Eja57: Třeba se mýlíš V případě, že těsto nemá kyselé pH, začne pracovat až v teple, to, že je soda předtím třeba rozpuštěna ve vodě, na účincích nic nezmění. Aspoň tak to tvrdí odborníci Stále ale platí, že kypřicí prášek se přidává co nejblíže konci postupu.
24. 3. 2018 14:29
Autorka receptu zřejmě pokořila veškeré pochody, které při pečení způsobuje kypřící prášek... pokud jí prdopeč důkladně promixovaný s tekutými surovinami ještě kypří tak
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
Standardně prdopeč prosátý s moukou a jen velmi nedbale promíchat s tekutou částí a hned do vyhřáté trouby...ale třeba se mýlím....
24. 3. 2018 09:55
Alzbetina Prk.: nemyslela jsem to nijak zle,můj komentář není nepřátelský,když by bylo napsáno v receptu třeba půl kávové lžičky ,tak je to jasné všem.
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já
KL - kávová lžička,PL - polévková lžíce
Ivano B. tak jako Vy jsem to myslela i já
24. 3. 2018 08:36
Ivana B.: Tak to se budete muset obrátit na autorku receptu
24. 3. 2018 08:34
Alzbetina Prk.: Dobrý den, Váš recept je sice zajímavý, ale opravdu by potřeboval trochu upřesnit. Chápu položený dotaz, ale nechápu Vaši reakci. Pokud někdo Váš recept kvůli míře "od oka" zkazí a u ořechů se to může stát, tak je velká pravděpodobnost, že budete mít daleko horší reakce, než od paní Simony. Děkuji předem za upřesnění.
22. 3. 2018 16:20
Simona Skolakova: A ještě malé doplnění: pokud někdo nerozpozná vhodné množství od oka, asi by ani nepoznal co to znamená KL nebo PL, nemyslíte?
22. 3. 2018 16:19
Simona Skolakova: to už je snad přehnané, nebo myslíte, že je někdo tak strašně natvrdlý, aby nepoznal kolik semínek na dochucení už je moc? Pokud jo, tak si asi radši vybere recept přesný na gramy, no. Někdy jsou ty doplňující komentáře trochu moc příkré a nepřátelské a to úplně zbytečně. Tenhle recept má od mnoha jiných hlavu a patu a je neotřelý a něčím jiný. Mě osobně je to milejší než stopadesátý recept na hrnkovou buchtu nebo tak nějak podobně
21. 3. 2018 22:46
Líbí se mi rada "tak asi tak od oka"a to je jaká míra???????Já chápu pokud už to máš vychytané,tak víš,ale co když to dělá někdo poprvé tak co si mám pod tím představit?????Špetka,KL,nebo PL nebo hrst a stále to může být pro mne od oka!!!!Já bych to trošku více upřesnila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kurkumačka s kroupama
Přidáno před 3 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 4 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 5 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Avokádový dip ze zakysané smetany
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jablkový koláč s pudinkem
Kabatek uvařila před 6 minutami
Jablkové kostky s pudinkem
Kabatek uvařila před 9 minutami
Koláčky k odpolední kávě
Verunka 81 uvařila před 12 minutami
Hovězí burrito (tex-mex)
Lucie1001 uvařila před 27 minutami
Rybí filé se sýrem
MajaFero uvařila před 39 minutami
Krůtí nudličky zapečené s ovocem (dámská jízda)
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Kedlubnové placky
vaclava gregrova uvařila před 2 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Výborný banana bread
MTinka uvařil před 3 hodinami
Jarní rajská polévka s řapíkatým celerem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Farmářská krkovička v cibuli a pivu: Masíčko je šťavnaté a úplně se rozpadá díky marinování, chuť dodá směs koření
Jak na bramborové pekáče či lokše. Rady a oblíbené recepty
Další recepty
Tématické fráze: vyzkousene veganske perníčky inspirace neotřelé buchty
Suroviny: banán, mouka celozrnná, sladidlo, olej, prášek do pečiva, sůl, skořice, extrakt vanilkový, semínka lněná,
Božský bananabred
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lo2V
9 názorů