Chřest (nejen) s vejcem
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 227 kJ / 1 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,05 g |
Tuky | 192,10 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 920 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,83 g |
Sacharidy | 13,31 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 5. 2021 11:21
Chřest je právě ta zelenina, kde záleží opravdu na úpravě, a to i v detailech. Dá se připravit tak, že je to lahůdka, s žádnou jinou zaleninou nesrovnatelná, dá se udělat i tak, že jídlo je fádní a bez chuti. A to i přesto, že jste si na jeho přípravě dali záležet.
Moje teta dělala chřest s máslem, opraženou strouhankou a novými brambory a bylo to "nebe v hubě". Zkusili jsme to udělat stejně a stejně to nebylo ono.
Moje teta dělala chřest s máslem, opraženou strouhankou a novými brambory a bylo to "nebe v hubě". Zkusili jsme to udělat stejně a stejně to nebylo ono.
4. 6. 2020 04:27
R.Rose: ...děkuji za komentář, jsem rád, že Vám byl recept inspirací
22. 5. 2020 16:02
v rámci chřestové sezóny jsem hledala nějakou jednoduchou úpravu, kde by chřest vynikl... tohle byla skvělá volba, s novým bramborem, anglickou slaninkou (já teda strkám na pečicí papír do trouby), i s tím vajíčkem - otestovala jsem váš tip s fólií a super - konečně vejce jak má být, tekutý žloutek a ztuhlý bílek (btw dokonalé pro mou potřebu, kdy jich vařím 10 najednou )
20. 5. 2018 14:14
casino: ale zaznělo, ráčí se opakovat
20. 5. 2018 13:18
Ještě ad. zatracené vajco
No, způsobů je hafo ale zatím to tu nezaznělo: mám odzkoušeno, že grunt je použití co nečerstvějších vajec
https://www.labuznik.cz/recept/ztracena-zastrena-v...
No, způsobů je hafo ale zatím to tu nezaznělo: mám odzkoušeno, že grunt je použití co nečerstvějších vajec
https://www.labuznik.cz/recept/ztracena-zastrena-v...
20. 5. 2018 12:17
Jana Dorazinová-Remková: dovolím si nesouhlasit spíš si myslím, že se naprosto zbytečně chřest připravuje moc složitě a nenechá se vyniknout....třeba obalení chřestu v trojobalu a usmažení já osobně považuji za omyl ( nechci napsat kulinářské zvěrstvo...). Buď na pařáčku nebo do vody špetku soli, špetku cukru, trochu citronové šťávy a kousíček másla, podávat s holandskou omáčkou nebo jen máslo a strouhnout pecorino/parmezán, nebo utřít vařené žloutky s maličko kaprlat, povolit trochou smetany, přelít chřest, posypat nasekanými bílky a maličko pažitky....To z kedlubny natož květáku opravdu nejde
20. 5. 2018 11:00
Eja57: ...ano, přesně tak, do olejem potřené fólie, osolené, zavázané házíme do vroucí vody po více kusech ...časově nenáročné, nikdy se nerozloží a protože jsem si dělal do foroty i na večerní topinky s křenem, tak jsem to sfoukl všechno najednou ...pokud jich nedělám jako pro regiment, dělám stejným způsobem jako hosta
20. 5. 2018 08:34
tejaja: ano, postupně jsem přidávala různé "vychytávky", trochu octa do vody, vír určitě, já ještě malou naběračku, kterou ponořím do vařící vody, klepnu do ní vajco, vyklopím do toho "víru", zatočím, vyndám naběračku, no a ta poslední vychytávka je VYPNOUT....dle velikosti vajíčka nechat tak 5 minut, vylovit a hotovo.... nechci přidávat k receptu fotku s vajcem od jiného receptu, tak ho sem vložím, bo je moc dobrý....
20. 5. 2018 08:34
Mně se nejlépe osvědčil tento postup, povedou se vždycky:
https://www.toprecepty.cz/recept/40617-zastrene-ve...
https://www.toprecepty.cz/recept/40617-zastrene-ve...
20. 5. 2018 08:15
Eja57: Práve minule som čítala jednu vychytávku. Vriacu vodu s octom, ako píšeš, vareškou poriadne rozmiešať, čím sa vo vode urobí vír. A vajíčko rýchlo vyklepnúť do toho víru. Tak sa bielok omotá sám. Ale zatiaľ som to neskúšala.
20. 5. 2018 07:39
recepty73: zkoumám to ztracené vajco .... je dělané způsobem "vejce do mikroténu nebo něčeho podobného, zatočit jako pytlíček, uvařit" ?... nebo se mýlím? je takové hezké kulaťoučké a nahoře vidím ty rýhy od toho pytlíčku....
Já považuji za geniální způsob "vyklopit vejce do vařící vody s kapkou octa, rychle omotat bílek a vypnout, nechat 4-5 minut" ( Yotam Ottolenghi).
Já považuji za geniální způsob "vyklopit vejce do vařící vody s kapkou octa, rychle omotat bílek a vypnout, nechat 4-5 minut" ( Yotam Ottolenghi).
19. 5. 2018 17:57
recepty73: Přesně tak!!! A přeci to nevyhodím, že .. Vaření je krásná věc, ale někdy i řehole
19. 5. 2018 17:55
Jana Dorazinová-Remková: ...nápodobně, proto to vejce a slaninka ...ale víš jak je zdravej?! ...a taky, co máš pořád vařit? ...pestrost na talíři mám rád, přece nebudu dokola dělat jen řízky, omáčky, knedlo-zelo...
19. 5. 2018 17:46
Moc hezký obrázek, ale popravdě, já mívám chřest docela často, nosí mi ho kamarádka ze zahrady a že by to bylo něco tak extra, no, řekla bych lepší kedluben a možná ani to ne. Mám raději ten zelený, že se nemusí loupat. Vždycky se snažím ho upotřebit, protože když vidím v obchodě ty ceny, točí se mi hlava . Ale jak říkám, snad bych si raději upravila květák, nebo kedluben.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 4 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 5 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 6 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 8 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 8 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Chřest na másle je pokrm pro labužníky, kteří dokážou ocenit jednoduchou kombinaci chutí
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: chřest recepty chřest recept chřest s vejci chřest svejcem chřest s vejcem chrests vejci recepty recepty chrest zelený chřest recept ztracené vejce chřes s s vejci vejce s chřestem recepty recepty s chrestem zeleny chrest s maslem a vejcem recepty z chřestu zelený chřest recepty recept na chřest
Suroviny: chřest zelený, vejce, slanina anglická, máslo, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, bylinky
Chřest (nejen) s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5pZA
Ztracená (zastřená) vejce
casino
Hodnocení receptu je 4,7 (7×)