Bramboračka s čerstvými houbami
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí chuťové buňky i duši strávníka.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 965 kJ / 1 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,43 g |
Tuky | 61,40 g |
Vláknina | 35,32 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 980 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 119,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Lepší je, když je více druhů hub, ale z hříbků voní polévka nejvíc.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 10. 2022 15:59
Bramboračku s hříbkama máme moc rádiTome,vyzkoušela jsem tvou vychytávku s podušenými hříbky.Měla jsem babky cca 400 g a pochutnali jsme siPosílám fotky a poděkování
16. 9. 2022 11:03
Alcaqqqq: Díky za komentář a jsem moc rád, že chutnalo
15. 9. 2022 20:11
Musím říct,že lepší bramboračku jsem ještě nejedla. Naprosto výborný recept. Čubricu jsem teda neměla, ale našla jsem si co,obsahuje a dala tam jednotlivé suroviny, špetku od každé a musím říct tedy,že to polévku dostalo na úplně jinou úroveň. Moc děkuji za tento recept. Všichni jsme si pochutnali.
27. 8. 2022 22:31
Freesty: díky za milý komentář a jsem rád, že jsem inspiroval.
27. 8. 2022 17:17
Tome, jste nejlepší prznitel!! ..polívka byla LUXUSNÍ! ..moc jsme si s přítelem pochutnali! ..naštěstí jsme pochopili, že kurkumy má být jen špetka pro barvu a čubrica náhodou krásně voněla a dala tomu šmrnc.. poprvé jsem toto koření vyzkoušela.. měla jsem ho doma ani nevím proč, nerozbalené ještě :--)) ..paráda! Moc díky za recept a určitě vyzkoušíme další tvé recepty! Jsme s přítelem velcí labužníci, takže víme, co je dobré!!
6. 7. 2020 14:11
Ahoj lidičky,zdravím Vás!Dnes v pondělí 6.7.2020 jsem zkusil tento recept a musím říct,že polévka se povedla.....Dokonce i moje manželka,vyučená kuchařka s 35-ti letou praxí,mě to pochválila......Navíc se to i hodilo,protože dopoledne nám přinesl zeták téměř plný koš čerstvých hub.Takže do polévky jsem udělal takový mix hub-modráci,hřiby a lišky.Navíc jsem do polévky přidal i 2 bobkové listy.Na závěr na polévku do talíře jsem dal pro chut a ozdobu čerstvou petrželku.No prostě mnamka,určitě jsem nevařil tento recept naposled!Přeji všem dobrou chut.....Pepa68
4. 10. 2018 09:48
"...já našel jen jednoho hřiba"
A vo vo vo, vo tom to je...
Pomineme li "drobnost", že polévka z čerstvých hub je sama o sobě jak hrušková voda (mám ji rád především kvůli "slizkosti" ČERSTVÝCH uvařených klobouků na jazyku) pak pro chuť je fajn přidat trošku, v dlani rozemnutých, SUŠENÝCH hub
No, autor tedy ulovil sólohřiba a že aby saturoval šest hladových krků, tak této krmi chuti něčím dodati musel, že
A vo vo vo, vo tom to je...
Pomineme li "drobnost", že polévka z čerstvých hub je sama o sobě jak hrušková voda (mám ji rád především kvůli "slizkosti" ČERSTVÝCH uvařených klobouků na jazyku) pak pro chuť je fajn přidat trošku, v dlani rozemnutých, SUŠENÝCH hub
No, autor tedy ulovil sólohřiba a že aby saturoval šest hladových krků, tak této krmi chuti něčím dodati musel, že
4. 10. 2018 08:44
Martick@: ...abys to pochopila i ty...je to psané v závorkách, tak kdo nechce tak to tam nedá.(aby nebyl vrcholně hloupej)
Jinak si myslím, že przním rád a przním dobře...
Jinak si myslím, že przním rád a przním dobře...
4. 10. 2018 07:38
To je strašné, čím dokáže někdo zprznit výbornou českou polévku. Dát do bramboračky čubricu je vrchol hlouposti a o těch ostatních vyjmenovaných superdochucovadlech je taky škoda mluvit.
1. 10. 2018 13:35
Eja57: ...není nic jednoduššího než to bez Podravky a Maggi vyzkoušet.
1. 10. 2018 10:25
Houby, cibule, česnek, kořenová zelenina, máslo, majoránka... a ve finále do toho vrazíme Podravku a Maggi PROČ? Všechny chutě jsou přece v těch základních surovinách...
1. 10. 2018 06:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 12 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 15 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 15 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 15 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 8 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 11 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 14 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 14 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 17 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 18 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 18 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 19 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených jídel pro úspěšné houbaře. Ať už doneseme hřiby, lišky nebo babky, máme řadu skvělých možností, jak je zpracovat
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Dušené houby využijeme do mnoha houbových pokrmů. Hodí se také k zavařování ve vlastní šťávě nebo mražení
Další recepty
Tématické fráze: bramboračka s houbami top recepty bramboracka z čerstvých hub bramboračka s houbami bramborová polévka s čerstvými houbami bramboracka s hriby houby recepty bramborova polevka s cerstvymi houbami bramboračka s čerstvých hub bramboračka z čerstvých hub recept bramboračka s čerstvími houbami bramboračka of bramborová polévka uitleg in het nl bramborackabz čerstvých hub bramhoračka z hřiby bramboračka z čerstvými hub top polévka recept bramboračka s cerstymi houbami bramboračka z hřibů bramoračka s čerstvými houbami polévka s cerstymi houbami čerstvé houby do branboracky bramboračka z cerstvych hob
Suroviny: houby čerstvé, brambory, zelenina, cibule, česnek, máslo, slanina uzená, mouka hladká, vývar zeleninový, koření čubrica, kurkuma, kmín celý, majoránka sušená, pepř mletý, maggi, sůl
Bramboračka s čerstvými houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o48L
12 názorů