Plzeňské rozpeky
Rozpeky jsou krajové pečivo z okolí Plzně. Jsou výborné jako příloha místo knedlíků k houbové omáčce, k dušené mrkvi s masem apod. Jinde se zase pečou na sladko jako "kapsy" plněné švestkami zasypané mákem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 854 kJ / 4 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,50 g |
Tuky | 62,30 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 731,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2017 15:44
10. 11. 2017 15:42
21. 6. 2014 09:01
Do mističky s víčkem dáme droždí na to lžičku cukru a třením z toho uděláme tekuté droždí, přidáme lžičku mouky a zalijeme půlkou odměřeného mléka, přikryjeme a necháme vykynout asi 8 minut, pozor rychle kyne! Do mísy kde máme smíchanou mouku, přidáme vajíčko, sůl,olej,vykynuté droždí, zbytek mléka a zaděláme těsto které bude vláčné a nadýchané. Povrch jemně poprášíme hl. moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 3/4 hodiny. Dáme na vál a vytvoříme asi 4 větších nebo 8 malých rozpeků. Necháme ještě chvilku ne plechu kynout, potom potřeme rozpuštěným sádlem a vložíme do trouby na 160° asi tak na 20 – 25 minut 20-25 minut.
Jana Remkova:
21. 2. 2014 11:50
28. 12. 2013 17:31
18. 11. 2013 13:04
17. 7. 2013 11:45
4. 7. 2013 20:50
13. 4. 2013 15:54
Nejsem autorka, proto se této omlouvám, že se do toho pletu, ale s kynutým těstem mám bohaté zkušenosti.
13. 4. 2013 14:10
18. 6. 2012 12:47
18. 6. 2012 12:44
22. 4. 2012 13:25
27. 11. 2011 21:15
12. 11. 2011 09:55
Téměř vykynuté těsto rozdělím na 2 větší bochánky a přendám na vymaštěný plech.
Z počátku peču na mírnou teplotu ,aby vyběhly a pak pomažu peroutkou a dopeču zprudka.
Musí se hlídat- nespálit!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 22 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 42 minutami
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 55 minutami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 3 hodinami
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 5 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: rozpeky k mrkvi recept na rozpeky k dušené mrkvi dušená mrkev s rozpeky recept rozpek k mrkvi domácí rozpeky rospeky rospek rozpeky k mrkvi recept recepty rozpeky postup dušená mrkev s rozpekem dušená mrkev s rozpeky kynuté rozpeky rozpeky bez droždí rozpeky s mrkví dušená mrkev a rozpeky rozpeky k dušené mrkvi rozpek s mrkví rozpeky k mrkvy těsto na rozpeky recept na rospek
Suroviny: mouka hladká, tuk, droždí, voda, sůl
Plzeňské rozpeky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k59x
32 názorů