Domácí sekaná - jemná
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 240 kJ / 1 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,08 g |
Tuky | 62,34 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 9,63 g |
Sůl | 23,83 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2019 19:44
pavelk: tak já tolik sekaných najednou nedělám, stačí mi ta pekárna
22. 10. 2019 19:20
zdenka.s: i peču v pekárně, mám tu recept:
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat
22. 10. 2019 18:42
Lenunka : v pekárně jsem sekanou ještě nedělala, na jakém programu mícháte a pečete v troubě nebo taky v pekárně ?
22. 10. 2019 15:53
Lenunka: Kdybys si všimla strukturu sekané v doplněných fotkách, tak je zřejmé, že maso bylo jen pomleté. Zatím co tento recept je projetý i ponorným. Kdybych měl kutr, tak sekanou dělám v něm.
22. 10. 2019 15:48
pavelk: dokážu si tam představit těch 800 + 200 g masa, co je uvedeno v surovinách
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem
22. 10. 2019 15:29
pavelk: pro regiment
22. 10. 2019 15:07
Lenunka: Dokážeš si představit dělat takové množství, viz nový fotka, v pekárně, nebo ručně?
22. 10. 2019 14:51
Eja57: já většinou dělám sekanou v domácí pekárně, taky to nechávám hodně promíchat před pečením a je to úplně jiné než míchané ručně
22. 10. 2019 14:27
Eja57: Ano, i to je dobrý způsob, naplácat sekané na zadek.
22. 10. 2019 13:17
Líbí se mi ten postup zpracování mletého ( i tom, že tam není žádná houska) - babička mne vždycky učila s hotovou hmotou na sekanou mlátit o prkénko/pracovní desku nebo při menším množství přehazovat mezi dlaněmi, vyžene se z ní vzduch a dobře drží...ten hnětač asi funguje úplně jinak ale dle foto hodně dobře
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne...tak 10x s ní praštím a dost
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne...tak 10x s ní praštím a dost
21. 10. 2019 18:46
yanull: Děkuji. Na zpracování mletých mas si dávám obzvlášť záležet. Pokud míchám směs na sekanou, mozaiky a nebo na klobásky, tak provedu zkoušku, a to tak, že ze směsi odeberu kousek, vytvaruji placku a nalepím si ji na dlaň. Pokud vydrží viset déle než 10 vteřin, je směs řádně promíchaná, a nemusí být v ni žádné hovězí.
21. 10. 2019 15:31
Sekaná s hovězím masem se mi zdá více šťavnatější a hezky váže. Tato má pěknou strukturu. Je vidět, že je dobře propracovaná
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 38 minutami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 5 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 1 hodinou
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 1 hodinou
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 1 hodinou
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 1 hodinou
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 2 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Desatero rad na téma sekaná: Vše, co potřebujete vědět pro dokonalý výsledek
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: domaci sekana jemná sekaná recept jemná domácí sekaná domácí jemná sekaná recept domací sekaná recept recept na domaci sekanou domácí sekaná postup domaci jemna sekaná jemná domácí k sekaná recept postup domaci na sekanou postup na domácí sekanou jemná domácí sekaná recepty domací sekaná jemná recept z mletyhop delat na sekanou masala a sekaná recept sekana v domaci pekarne sekaná recept domácí sekaná jemná recepty na domácí sekanou domacisekana-postup
Suroviny: maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, česnek, majoránka, vejce, kmín celý, sůl, pepř
Domácí sekaná - jemná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3NN
12 názorů