Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,43 g |
Tuky | 33,85 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Gremolata má sice konstantní složení - plocholistá petrželka, česnek, citronová kúra, ale jak jsem tak zkoumala, tak je přípustné i použití jiné bylinky. Včera jsem na návštěvě u přátel - brigáda :-), hrabání listí - za odměnu uzmula na zahradě velkou snítku šalvěje....
(Já jsem zastánce toho, že co je na talíři, to je k jídlu - ta snítka šalvěje zapíchnutá do rýže mezi to nepatří...)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2019 14:38
casino: Není šalvěj jako šalvěj, její více druhů. Šalvěj lékařská je výborná léčivka i koření . Na kořenění se jí nedává mnoho,protože je velmi aromatická. Samozřejmě jako s každou bylinkou se musí při léčebných účelch dávkovat podle návodu,vyšší dávky mohou být v důsledku předávkováním a mohou mít i nebezpečné účinky. Šalvějí je více druhů,hlavně si ji nesmíte plést se Šalvějí divotvornou, která má psychoaktivní účinky.
28. 10. 2019 09:46
casino: než rozmarýn ( má ty jehličky přece jen tvrdé) tak radši klasickou gremolatu - plocholistá petrželka + citronová kúra + česnek...a klidně přistrouhnout trochu parmezánu/pecorina...to si na tom ptačím ňadru docela dobře představím....
27. 10. 2019 22:32
Lenunka:
Šalvěj?
Bacha na ni
Já ji mám rád např tady: https://www.toprecepty.cz/recept/49973-dynove-tast...
No, ale zevně funguje spolehlivě...
***
V nouzi nejvyšší by šla do jisté míry nahradit rozmarýnem...
Šalvěj?
Bacha na ni
Já ji mám rád např tady: https://www.toprecepty.cz/recept/49973-dynove-tast...
No, ale zevně funguje spolehlivě...
***
V nouzi nejvyšší by šla do jisté míry nahradit rozmarýnem...
27. 10. 2019 20:51
mám všechno, až na tu šalvěj , musím se po ní někde podívat, tohle stojí za vyzkoušení
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 22 minutami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 1 hodinou
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 2 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 3 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 3 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Kuřecí řízek může mít i výraznou chuť: Poradíme vám, jak ho před obalováním upravit
Další recepty
Tématické fráze: pečené kuře s medovou gremolatou
Suroviny: prsa kuřecí, rýže jasmínová, kůra citronová, šalvěj čerstvá, chilli paprika čerstvá, česnek český, olej, máslo, víno bílé suché, pepř
Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BWzN
4 názory