Minutová drobenka i do zásoby
Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě lahodnější. Zbytek snadno zamrazíte, aby byla stále k dispozici.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 225 kJ / 4 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,75 g |
Tuky | 210,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 617,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám záměrně více drobenky a zbytek ukládám do krabiček s víčkem a dám zamrazit. Kdykoli je po ruce, rozmrzne rychle.
Mouku můžete použít tu, na kterou jste zvyklí. Po upečení koláčů doporučuji potřít je rozpuštěným máslem (nejlépe Ghí) smíchaným s rumem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2023 21:37
Osobně dělám z poloviční dávky a i tak mi to stačí bohatě na klasický plech 28x38cm a ještě tak třetinu dávám na mrázák. Variantu se skořicí používáám jen když používám švestky.
Dovolila jsem si přidat foto ji t[už g6 tu] 6tz]d bloque h0
24. 7. 2020 07:05
17. 7. 2020 23:15
No a teď už bezpředmětné komentáře jen nechat smáznout, že
17. 7. 2020 22:57
17. 7. 2020 22:55
***
Kdysi jsem měl ruční mixer zvaný "tyčák"
Když se nástavec se sekacími noži vyměnil za úhlovou převodovku do pomala a nasadily se háky, byl to hnětač
Když se nasadily metly, byl to šlehač
No, možná v postupu stačila formulace "krátce (minutku) prošleháme" a kuchtíci by si už sami poradili - každý podle svých možností, že
Někdo v robotu s mísou že
Někdo v míse s ručním šlehačem, že
17. 7. 2020 08:42
17. 7. 2020 07:45
mika59: Bezvadný nápad pro někoho, kdo často peče, ale i pro toho, kdo se nerad "patlá" rukama v těstě. Já tak připravuji tvarohové těsto na ovocné knedlíky nebo linecké, jen se musí trochu déle hníst - drobenka se za chvíli spojí do hladšího těsta, které pak už jen kráce zpracuju na vále - a je rychle hotovo!
17. 7. 2020 07:11
16. 7. 2020 17:52
16. 7. 2020 17:29
11. 7. 2020 19:55
11. 7. 2020 19:41
mika59:
No, stran rozmanitosti češtiny se stylizujete do role Josefa Jungmanna...
...a vyšla jste z toho jako Jára Cimrman
(což mi offšem nezabrání drobenku vyzkoušet, že
11. 7. 2020 19:14
11. 7. 2020 18:23
10. 7. 2020 19:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 10 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 2 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 2 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 2 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 3 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 3 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Drobenka je ozdobou každého koláče. Aby byla křupavá, je třeba dodržet poměr ingrediencí, vůni jí dodá skořice nebo vanilka
Jak rychle nechat změknout máslo? Máme pro vás tři osvědčené vychytávky
Jak uchovat drobenku? Když jí připravíme více naráz, příští pečení bude o to rychlejší. Poradíme, jak ji uložit
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, skořice
Minutová drobenka i do zásoby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrW1
23 názorů