Slunečnicový pšenično-žitný chléb z formy
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 238 kJ / 2 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,00 g |
Tuky | 41,28 g |
Vláknina | 36,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,87 g |
Sůl | 22,12 g |
Sacharidy | 530,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem kulatou formu se středem o objemu 2,3 l. Kdo nemá, může upéct kulatý bochník v dortové formě. Ale i tam se dá střed udělat třeba vložením žáruvzdorné sklenice nebo lépe je použít nerezovou kulatou formičku určenou na food styling. Je vyšší než běžné formičky na cukroví, musí se taktéž potřít olejem.
Celozrnné mouky jsem použila zn. Pernerka.
Mám raději světlejší pečivo a spíš pšeničné. Ale přece jen přidávám celozrnné mouky, včetně žitné alespoň v menším množství. Vařené brambory chléb zvláční a díky nim vydrží déle měkký.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2020 21:21
30. 10. 2020 11:52
30. 10. 2020 11:09
Duritka snese vroucí vodu
Blahé paměti s v ní dělal neblaze proslulý český "turek", že
30. 10. 2020 08:51
30. 10. 2020 00:53
29. 10. 2020 21:17
29. 10. 2020 18:48
29. 10. 2020 18:24
29. 10. 2020 15:24
29. 10. 2020 08:50
28. 10. 2020 15:26
28. 10. 2020 09:09
Jaromira18: Děkuji.
27. 10. 2020 13:54
26. 10. 2020 21:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 12 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 14 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 1 hodinou
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 1 hodinou
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 2 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 2 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 2 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 2 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 4 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na smaženou rýži? Je to skvělá příloha a výborné hlavní jídlo, které vyzkoušíme podle jednoduchého receptu
Šunkofleky: Česká klasika může být lahodnější díky smetaně a vývaru z uzeného masa, důležité je správně uvařit těstoviny
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka hladká celozrnná, mouka hladká celozrnná, sůl, brambory, voda, ocet, droždí čerstvé, semínka slunečnicová, olej
Slunečnicový pšenično-žitný chléb z formy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QLO
14 názorů