"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 829 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,72 g |
Tuky | 140,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 1,97 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mi před lety svěřila kamarádka Boženka jako rodinné stříbro, tak ho nikde na netu nehledejte, opravdu tam není. Boženka už na nás také kouká někde z obláčku. Ale recept její maminky je taková dobrota, že jsem se musela o něj podělit, byla by moc velká škoda, kdyby zanikl. Nechte si chutnat!
Toto jídlo nemá příliš fotogenický a pestrý vzhled, ale ta chuť je na mou duši nedostižná. Ovšem na hubnutí to zrovna není. :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2020 17:25
Pajaja: Zkusit to můžeš, ale pokud mohu radit, dej houby na cibulku tak zmrzlé, jak je vyndáš z mrazáku. Já jsem to zkoušela a přesto, že jsem je dala hned na pánev s cibulkou, nebylo to úplně ono. Mražené houby pustí moc šťávy. V omáčce nebo v polévce to nevadí, naopak, ale tady se ta šťáva odpaří pryč a ta chuť už prostě není taková. Myslím, že opravdová dobrota to je jen když se jídlo udělá z čerstvých hub. Ale zkusit to můžeš, a pokud ano, tak napiš, prosím, jak ti chutnalo, budu moc ráda. Díky za komentář a zdravím!
23. 11. 2020 12:05
Moooc hezky recept a určitě vyzkouším. Nahrazovat lesní houby žampiony by mne nenapadlo, ale nevidím důvod, proč nepoužít houby mražené.
4. 11. 2020 17:09
Uvozovky jsou skvělé, když člověk ví, že to není ono, tak je vloží a je vymalováno. Zde si myslím, že by stačily jen k tomu suflé, ale už to nechme a líbí se mi, jak se to zde v komentářích zvrtlo nakonec legraci a dobrou vůli se nehašteřit
4. 11. 2020 12:17
MamlajdaD: Dnes už je svatý kde, kdo ! Tak proč ne kuchař? Nevidím v tom žádnou překážku, celý život dělal jiným radost v refektáři, si myslím! A samotné vaření je taky zázrak - syrová mrkev a na konec, je z ní třeba dort
4. 11. 2020 00:18
casino: no, hlavně se nenechávejte spálit. Nebo ať nechají aspoň kus paže
3. 11. 2020 23:15
casino: Ano, ten rozdíl jsem chápala už v momentě, když jsem uvozovky vkládala, proto jsem napsala v minulé odpovědi na váš komentář "asi jste to myslel trochu jinak". Ale já už jsem holt taková, jaká jsem. Starýho psa novým kouskům nenaučíš, a tak už taková nejspíš budu.
Jo a k tomu "blahořečení" co vy víte, jestli vám už celá řada kuchtíků a kuchtiček neblahořečili! Ale na vaší svatost to ale možná nebude stačit. Nebo jo?
Jo a k tomu "blahořečení" co vy víte, jestli vám už celá řada kuchtíků a kuchtiček neblahořečili! Ale na vaší svatost to ale možná nebude stačit. Nebo jo?
3. 11. 2020 23:07
"Houbové suflé"
MamlajdaD: Eja57:
Dámy, si děláte prču, že
Pokuste se zamyslet a určitě najdete významný významový rozdíl ve mezi výrazy "Houbové suflé" vs. Houbové "suflé"
MamlajdaD:
S tím svatořečením jste to poněkud uspěchala...
...doposud, pokud je mi známo, jsem nebyl ani blahořečen
MamlajdaD: Eja57:
Dámy, si děláte prču, že
Pokuste se zamyslet a určitě najdete významný významový rozdíl ve mezi výrazy "Houbové suflé" vs. Houbové "suflé"
MamlajdaD:
S tím svatořečením jste to poněkud uspěchala...
...doposud, pokud je mi známo, jsem nebyl ani blahořečen
3. 11. 2020 22:22
Eja57: Pochvalu si nikterak nezasloužím, jak vidíš, tak s tím nápadem přišel casino. Ale dobrý, viď!? Udělal mne radost! Casinovi nechám zahrát písničku na svatého Casina!! Měj se hezky!
3. 11. 2020 21:36
MamlajdaD: potlesk tu není
3. 11. 2020 21:22
casino: Tak jsem tam ty uvozovky šoupla, asi jste to myslel trochu jinak, ale takhle to snad taky bude dobré!
3. 11. 2020 21:18
casino: Člověče, voni jsou hlavička! Skvělý nápad! (Mimochodem - já vím, že ten název není technicky vzato správný, ale ten recept takhle existuje už opravdu více než tu stovku let i s tím názvem!) A to mi zavazuje ho neměnit, ale uvozovky snad nikoho neurazí! Ten váš nápad se mi líbí, hned ho jdu provést! Díky a zdravím!
3. 11. 2020 21:07
"Houbové suflé - skvostné papáníčko"
Si tu připadám jako v pohádce...
V tý o Chytrý horákyni...
Je to suflé, není to suflé?
Přitom by stačil jeden pár uvozovek v názvu a mezi ně zakotvit slovo suflé...
No a všem, co si myslíme že máme pravdu, by rázem sklaplo
Si tu připadám jako v pohádce...
V tý o Chytrý horákyni...
Je to suflé, není to suflé?
Přitom by stačil jeden pár uvozovek v názvu a mezi ně zakotvit slovo suflé...
No a všem, co si myslíme že máme pravdu, by rázem sklaplo
2. 11. 2020 21:51
Eja57: Nemusíš se omlouvat, já se nezlobím a jestli ano, tak ne na tebe, ale na sebe. Já mám k tomuto receptu zvláštní vztah jako na pomátku na mojí kamarádku, proto jsem ten postup i název tak bránila. Opravdu jsem ho původně ani nechtěla na Topky (ani kamkoliv jinam) přidávat. Kdyby nebylo té vypjaté doby, tak bych ho sem nikdy nedala a nevznikla by tudíž žádná debata okolo těch technických záležitostí. Věř nebo nevěř, mne fakt mrzí, že jsem ho přidala. No když jsem ho nestáhla hned, tak už to neudělám. Snad si alespoň někdo, kdo má nožnost ještě najít nějaké houby, pochutná. (A bílky nešlehat, aby to pěkně drželo pohromadě!) Zdravím!
2. 11. 2020 21:12
Eja57: Cituji se " Tohle jsou dobré zapečené houby se smetanou a sýrem". Ani slovo o tom, že se mi recept nelíbí.
Jen jsem si dovolila připodotknout, že suflé je určitý způsob přípravy, běžnější ve sladké než slané verzi. A proto jsem také zmiňovala jednoporcovky, pro suflé typické...kde časy přípravy jsou úplně jiné.
Velice se omlouvám.
Jen jsem si dovolila připodotknout, že suflé je určitý způsob přípravy, běžnější ve sladké než slané verzi. A proto jsem také zmiňovala jednoporcovky, pro suflé typické...kde časy přípravy jsou úplně jiné.
Velice se omlouvám.
2. 11. 2020 14:40
Recept nesmažu, na to už je pozdě. Neměla jsem ho sem vůbec dávat, moje chyba. Loňského roku a letos celé léto a začátek podzimu jsem nutkání recept sem přidat odolala. Teď v té nemilé a vypjaté době, jsem si řekla, přidám ho, ať si děvčata pochutnají na něčem novém a hodně dobrém, dobré jídlo vždycky trochu spraví náladu. Jen jsem netušila, že název starého rodinného receptu zvedne takovou nevoli. V té rodině se to jídlo tak jmenuje a já ho měnit nebudu, už z úcty k ním.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 6 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 5 minutami
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 10 minutami
České kynuté buchty
Agata.recepty uvařila před 19 minutami
Karlovarský knedlík
Agata.recepty uvařil před 20 minutami
Houskové knedlíky
Agata.recepty uvařil před 22 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 43 minutami
Kuřecí " vše v jednom "
Hannah64 uvařila před 43 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Bylinka77 uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Weera uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Další recepty
Suroviny: houby lesní, žampióny, olej, cibule, pepř, kmín celý, česnek, vejce, sýr, šlehačka, olej, mouka hrubá
"Houbové suflé" - skvostné papáníčko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OQA
38 názorů