Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Suroviny
Porce: 16 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 23 228 kJ / 5 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 192,11 g |
Vláknina | 30,30 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 795,23 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2020 19:15
Eja57: Moc děkuji, ráda odpovím na otázky k těstu, rohlíky jsou vynikající.
14. 11. 2020 18:21
Recept je jistě dobrý, autorka zodpověděla dotaz na "obouchání" těsta, zbytek diskuze včetně množství je zcela od věci, ale nicméně nechávám a nemažu.
14. 11. 2020 18:05
Betyna: Moc děkuji, jsem moc ráda, že vás hlava nebolí, na světě je tolik věcí co nechápeme a kdybychom nad vším moc přemýšleli přišli bychom o rozum. Moc děkuji za odpověď, udělala jste mi velkou radost. Rohlíky jsou vynikající a to je to nejdůležitější. Zdravím.
14. 11. 2020 17:26
Jaromira18: nemusíte mít strach, mě hlava nebolí... a ne, rohlíky (ani chleba) si rozhodně nekupuji. S těmi dětmi jste to tam změnila hned, předtím jste tam žádnou zmínku o dětech neměla. I když nechápu, proč by děti musely tahat těsto na víčku...snad i dítě je schopné udělat oválek bez víčka...
13. 11. 2020 12:41
MajaV: Když těsto nakyne, že je samá bublinka, musím to s těsta dostat pryč. Na plechu rohlíky vykynou znova. Na rozkrojeném rohlíku je to vidět, že je nádherně nadýchaný. Není-li těsto samá bublinka, tak to nedělám, ale na těstě je to po vyklopení vidět. Děkuji moc a moc za přečtení.
13. 11. 2020 12:28
Betyna: Těsto je měkoučké, je to tak uděláno, aby to mohli dělat malé děti, které jsou teď doma a pomáhají rodičům rádi při pečení a rohlíky jsou stejné. Jinak já dělám kruh a nakrájím na čtyři dílky a smotám. Podle toho jak jsem to dělala se to dělá nádherně a rychle, jinak se to čte, ale až budete péct rohlíky, určitě si je nekupujete, jak to vidím v obchodech bez rukavic vezmou, nelíbí, vrátí, jeden zkuste udělat. Děkuji moc a moc za přečtení a omlouvám se za bolení hlavy.
12. 11. 2020 19:53
Nikdy jsem neslyšela o bouchání vykynutým těstem o vál, aby z něj vyšly bublinky. Ty jsou přece v kynutém těstě žádoucí. Tohle se dělá s těstem na tažený štrůdl bez droždí, nebo se mýlím?
12. 11. 2020 19:28
Několik dní už přemýšlím nad tím, jestli s tím víčkem je to myšleno opravdu vážně a nechce se mi tomu věřit - PROČ??? vždyť stačí bochánek normálně rozválet na ovál a smotat, nebo vyválet kruh, rozřezat na trojúhelníky a smotat tak... vždyť to je učiněná šaškárna s tím nakresleným víčkem..." rozmačkáme do půlky víčka, malým válečkem uhladíme a pevně srolujeme rohlík. Když srolujeme rohlík do poloviny, dáme ho kousek více do víčka, trochu vytáhneme okraj a rohlík dorolujeme."...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 17 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 2 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 4 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 6 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 6 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 6 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 7 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 7 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 7 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Univerzální těsto na sladké i slané pochoutky. Je vhodné pro začátečníky i pro přípravu rychlého pohoštění
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, droždí, sůl, cukr, mouka hladká, žloutek, cukr moučkový, mléko plnotučné, sádlo, vejce, kmín celý
Újezdecké rohlíky z polohrubé mouky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9V9z
8 názorů