Křenová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenNa této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 273 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,70 g |
– nasycené | 2,30 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 1,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 49 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 4,70 g |
– cukry | 4,70 g |
––– laktóza | 4,70 g |
Na této omáčce si pochutnáme, díky pořádnému kusu strouhaného křenu má skutečně říz. S knedlíky a vařeným uzeným masem to bude vydatný oběd.
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Pokud rádi mlsáte, ale preferujete zdravější životní styl, jistě se vám bude hodit recept na zdravý moučník. Upečte si s námi hrnkové řezy s ovesnými vločkami. Podzimní…
Francouzské slané koláče zvané "Quiche" se skvěle hodí jako rychlý oběd, večeře, nebo pohoštění na oslavu a rodinné setkání. Tenké křehké těsto plné smetanového sýru a…
Lahodný italský dezert panna cotta se smetanově jemnou chutí je doplněný jahodami. Nejen že krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Podle přesného receptu se vám tento…
Máte naspěch a potřebujete uvařit pro hladovou rodinu? Vyzkoušejte křenovou omáčku. Jemnou a typicky chutnající. S plátkem uzeného masa a dobrým houskovým knedlíkem.…
Vláčný kakaový korpus, tvarohový krém provoněný vanilkou a to celé polité čokoládou. Řeč je o Míša řezech, po kterých se můžou utlouct nejen děti, ale i dospělí. S tímto…
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku…
Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na…
Nevíte, co si dát k obědu? Smažené kuřecí řízečky v krásně křupavém obalu z kukuřičných lupínků, jemná bramborová kaše dochucená máslem a kukuřičné klasy opečené na…
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
První si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Mléko promícháme v hrnci s mlékem kondenzovaným a ohřejeme na cca 50°C. Necháme lehce vychladnout a pak dobře rozmícháme s jogurtem. Nalejeme do skleniček se…
Slazené kondenzované mléko milujeme všichni od dětství, ať už se dávalo do těch nejlepších dezertu a pokrmů, které dělala maminka, nebo jsme si jen tak pořádně osladili…
Pokud jste majitelé domácí pekárny, jistě se vám bude hodit recept na tyto houstičky, babičky jim též říkají žemličky. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i pekař…
Výborné kynuté koláče připravené podle osvědčeného receptu naplníme jemnou tvarohovou náplní, na povrchu je ozdobíme povidly a posypeme drobenkou. Aby krásně voněly,…
Vanilková zmrzlina je velmi oblíbená. Osvěžující, smetanový krém nádherně vonící po vanilce totiž zpříjemní každý horký den, ať už samostatně v kornoutu, nebo v poháru.…
Krémovou sýrovou omáčku na těstoviny připravíme během chvilky a výsledek je vynikající. Abychom dosáhli té správné konzistence, připravíme nejprve bešamel, ve kterém sýr…
Nejprve na pánvi osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibulku. Poté v hrnce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do jíšky dáme 2 PL octa a necháme trochu …
Makarony dáme vařit dle návodu. Mezitím připravíme omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku. Máme jíšku, kterou chvíli smažíme. K jíšce pomalu…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Pokud máte rádi čokoládu a arašídové máslo, jsou tyto řezy pro vás ty pravé. Čokoládové těsto provoněné kávou a vanilkou potřete náplní z arašídového másla a na náplň…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Jak nejlépe oloupat a nakrájet čerstvý ananas? Hitem sociálních sítí je malý trik s vykrajovátkem na cukroví
K táboráku patří špekáček: Víte, jak poznáte kvalitní a jak ho nařezat, aby se dokonale opekl?
Jedli byste smaženou krysu? Šílenosti na talíři, které jsou v cizích zemích naprostými delikatesami