Zapečené brambory s kysaným zelím
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 219 kJ / 1 725 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,88 g |
Tuky | 71,62 g |
Vláknina | 35,30 g |
Cholesterol | 291 mg |
Sodík | 5,51 g |
Sůl | 13,23 g |
Sacharidy | 193,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsme s mamkou našly kdysi v osmdesátkách v páteční příloze Rudého práva (kupovali jsme domů kvůli TV programu). Přesně si recept nepamatuji, ale přibližně takto u nás zdomácněl.
V receptu píšu smetana 15-30 procent. Je to hlavně pro ty, co zápasí jako já s váhou a pak si dají zákusek. V původním receptu byla šlehačka. Včera jsem to dělala s 15% smetanou - nějaká krémová na omáčky a bylo to moc dobré. Nedávejte méněprocentní, brambory se neudělají a smetana se sráží.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 21 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 54 minutami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 8 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 13 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 14 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
18 osvědčených receptů, podle kterých proměníte přebytečné uzeniny v plnohodnotné jídlo
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Další recepty
Suroviny: brambory, zelí kysané, smetana, salám gothaj, cibule, sůl, pepř, olej
Zapečené brambory s kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PBo2
0 názorů