Šťouchané brambory z brambor vařených ve slupce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 558 kJ / 1 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,58 g |
Tuky | 94,44 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 101 mg |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 97,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zůstaly mi doma doma samé drobné brambory, které se mi fakt nechtělo škrábat. Zvolila jsem tuhle přípravu a jsou moc dobré. Loupání jde po šokovém zchlazení velice dobře. Určitě to bylo rychlejší než loupat předem. Do brambor můžete přidat česnek, bylinky nebo místo sladké smetany zakysanou. My jsme si je dali s kuřetem, pečeným na talíři.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2021 20:44
Ivana64: No přesně, ty malé jsou uvařené ve slupce rychleji oloupané, a chutné. Děkuji za zprávu..
14. 4. 2021 20:30
Místo slaniny jsem dala škvarky a chutnalo nám. Určitě budu opakovat i se slaninou, protože ve sklepě už zbyly jen malé brambory, a ty taky nerada loupu.
29. 3. 2021 17:12
mika59: často dělám i kaši z brambor uvařených ve slupce, ale potom je nešťouchám, ale prolisuji a vyšlehám. Je to trochu pracnější. Máš ale pravdu - když mám málo času, tak brambory na kaši předem oloupu, ale jinak ne.
29. 3. 2021 17:04
maris: No jsou opravdu chutné, ale na kaši si myslím, že jsou lepší oloupané. Nejsem si jista, jestli by z toho šla vyšlehat hedvábná kaše. Přece jen ty ve slupce jsou po uvaření trochu jiné.
29. 3. 2021 16:58
Já je vždycky vařím ve slupce, asi to mám okoukané z domova a ani by mě nenapadlo je vařit oloupané. Vařené ve slupce jsou i chutnější. Jen je nechám trochu zchladnout ( třeba po slití vody je vysypu z hrnce, zchladnou rychleji) a už je znovu nemáčím
29. 3. 2021 16:47
Super, díky za recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 9 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 11 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 56 minutami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 1 hodinou
Rebarborový koláč s mákem
Helenakuk uvařil před 1 hodinou
Jablkový perník
evik_svistik uvařila před 3 hodinami
Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
sofia_loren uvařila před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
sofia_loren uvařil před 3 hodinami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
sofia_loren uvařila před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
Duduska uvařila před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MartinaR uvařila před 5 hodinami
Cibulové zelí
janatka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šunkofleky: Česká klasika může být lahodnější díky smetaně a vývaru z uzeného masa, důležité je správně uvařit těstoviny
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši
Další recepty
Suroviny: brambory, slanina, cibule, máslo, cibulka jarní, smetana na vaření, sůl
Šťouchané brambory z brambor vařených ve slupce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/52Rq
6 názorů