Králík na smetaně z pomalého hrnce
Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v přípravě snad jakéhokoliv pokrmu. V tomto receptu najdete inspiraci na králíka pečeného na zelenině. Z upečené zeleniny pak připravíte lahodnou omáčku zjemněnou smetanou.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 535 kJ / 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,44 g |
Tuky | 64,84 g |
Vláknina | 29,80 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 37,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro docílení efektu mírného opečení masa můžeme půl hodiny před koncem (po 3 hodinách) podložit pokličku vařečkou.
Pokud chceme mít omáčku hotovou dříve, než za 20 minut, měkkou zeleninu přelijeme do hrnce, ve kterém vše rozmixujeme. Naředíme smetanou, dochutíme a necháme 2 minuty povařit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2023 23:02
27. 4. 2023 19:36
Všem vám moc děkuji
Ruby Rom:Romanko,neváhej a kup.Vím,že vaříš ve velkém,tak si raději vyber větší objem.Určitě ho využiješ
Simona Skolakova: Simonko,dělala jsem pořádek v mrazáku a byly tam tyhle 2 velké nohy od kamaráda z domácího chovu a hříbky.Ty skončily v bramboračce a nohy na zbytku zeleninyKrálík nám z ph chutná víc než z trouby,mňam Jsem moc ráda,že jsem si kdysi dávno jako dárek od Topreceptů vybrala právě pomaláč
27. 4. 2023 16:29
27. 4. 2023 07:24
26. 4. 2023 22:27
26. 4. 2023 22:23
26. 4. 2023 21:24
Krásně jsi navařila. O tom pomalém hrnci taky uvažuji.
26. 4. 2023 20:15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 43 minutami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 48 minutami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 2 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 2 hodinami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 3 hodinami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trvanlivý krém s moučnou kaší využijeme při plnění řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Už jste se setkali s pojmem "krém Chantilly" a nevíte, co se skrývá za honosným názvem? Hned vám to vysvětlíme
Další recepty
Suroviny: stehno králičí, cibule, mrkev, celer, voda, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, smetana ke šlehání
Králík na smetaně z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJZqD
8 názorů